TV 264 ekranlarında yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli programa katılan Sağlık İl Müdürü Aziz Öğütlü’ye Halk54.com Genel koordinatörü Hüseyin Cumalı ‘Bin yataklı hastane ne durumda” sorusunu sordu. Bir çok ilde yapılan şehir hastenelerinin açıldığını belirten Öğütlü, “Otobandan geçerken otoban kenarına yapılan Kocaeli Şehir Hastanesi’ni gördükçe bizde kıskanıyoruz” dedi. Sakarya’ya özel bir hastane planı yapıldığını belirten Öğütlü, ”Önümüzdeki yıl ilk kazmanın vurulmasını bekliyoruz” dedi.

Geçen hafta bin yataklı hastaneyle ilgili köşe yazısı yazan Halk54.com Genel koordinatörü Hüseyin Cumalı “Gazeteciler Soruyor” programının 2. bölümünde ise hastaneyle ilgili olarak 5 yıldır bir arpa boyu alınmadığına vurgu yaptı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 5 yıl önce 23 Mayıs 2015 tarihinde Adapazarı’nda düzenlenen miting de Sakarya halkına hastane sözü verdiğini bir kez daha hatırlatan Cumalı, “Devlette devamlılık esastır. Bir başbakan söz verdi ise yerine getirilir” dedi.

AK Parti’nin bir çok ilde şehir hastanesi açtığını ve açmaya da devam ettiğini anımsatan Cumalı, “Burada neden açılmıyor! Neden temeli atılmıyor! Sorun AK Parti iktidarında değil. İktidar milletvekilleri de bulunuyor. Bunun başka izahı yok” dedi.

Hüseyin Cumalı'nın bin yataklı hastaneyle ilgili köşe yazısı için tıklayınız.