Türkiye bir haftadan fazla süredir Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde yaşanan orman yangınları ile mücadele ediyor. Ülkenin ana gündemi orman yangınları olurken Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ege Bölgesine gönderdiği yardımlar ile kendisinin 1999 yılında yaşanan deprem sonrasında Sakarya'ya gönderdiği yardımları kıyaslayarak Yavaş'ı topa tuttu.

Gökçek, Mansur ve Melih'i mukayese için bir karşılaştırma başlığı atarak Yavaş'ın yangınlardaki yardımlarını sert bir şekilde eleştirerek çapsızlıkla suçladı. 

SİZ EGEYE 4 PERSONEL, BİZ SAKARYA'YA TIRLARLA YARDIM 

Gökçek, Mansur Yavaş'ın Ege Bölgesindeki yangınlara 4 personel gönderdiğini iddia etti.

Gökçek bu davranışı o yıllarda kendisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zamanki 1999 yılında Sakarya'da yaşanan deprem sonrası Sakarya'ya gönderdiği yardımları hatırlatarak kıyasladı.

BİZİM YAPTIKLARIMIZI MANSUR HAYAL EDEMEZ

Gökçek, 1999 yılında felaketin yaşandığı zamanlarda iş makinesi, bir çok aş evi yüzlerce eleman binlerce çadır gönderdiğini 400 belediye otobüsü ile de günlerce Sakarya'ya halk ekmek taşıdığını söyledi.

Ayrıca seyyar tuvaletler, banyolar, çamaşır yıkama otobüsleri, seyyar halk ekmek tırları, tıraş otobüsleri vs.. ifadelerini kullanarak Mansur Yavaş'a ''Bizim yaptıklarımızı Mansur yönetimi hayal bile edemez'' dedi ve Mansur Yavaş'ın yönetimini çapsızlıkla suçladı.

Gökçek'in o zamanlar Sakarya'ya gönderdiği yardımları hatırlatarak Yavaş'ı eleştiren paylaşıma  Sakaryalı bir çok vatandaş da destek çıktı.

Melih Gökçek'in paylaşımı şu şekilde;

''Mansur ve Melih’i mukayese için bir karşılaştırma.

 Mansur Egedeki yangına 4 personeli ile koştu. Gökçek Sakarya depremine onlarca iş makinası, birçok aşevi, yüzlerce elaman, binlerce çadır ve 400 belediye otobüsüyle günlerce halk ekmek taşıyarak gitti. farkı fark ettiniz mi?

 Ayrıca seyyar tuvaletler, banyolar, çamaşır yıkama otobüsleri, seyyar halk ekmek tırları, traş otobüsleri vs vs. bizim yaptıklarımı mansur yönetimi hayal bile edemez… neden mi?

çapsızlar çapsız…''