//Bülent Yaman//

4 bin 500 kişinin ikamet ettiği Hendek Akova Mahallesi'nde Türk Telekom Müdürlüğü'nün direkleri ve hatları ile ilgili büyük bir problem olduğunu belirten Akova Mahalle Muhtarı Ramazan Kaya, problemi ilgili müdürlüklerin ve kurumların tamamına yazılı ve sözlü olarak defalarca bildirmelerine rağmen, 2 yıldır bir sonuca varılamadığını, sürekli geçiştirilerek mahalle halkının mağdur edildiğini ifade etti.

2 yıldır çözülemeyen bu problem için HALK54'e açıklamada bulunan Muhtar Kaya, pandemi sürecinde evden eğitimine devam eden öğrenci ve uzaktan çalışan vatandaşların hak mahrumiyeti yaşadığını belirtti. 

Muhtar Kaya, "Mahallemiz 5012 ve 5068nolu sokakları için yapılan yazışmalar ve tespitler sonucunda hat için direkler dikildi. Fakat ne kadar çaba ve uğraş sarf etsekte 2 yıldır hat çekilmedi. Direkler boş duruyor. Mahallemiz Şehit Yusuf Köstereli Caddesinde bulunan hatlarda kopmalar ve sarkmaların olduğunu, direklerin eğildiği, kırıldığı ve yıkıldığını belirterek bir tespit yapılmasını ve program dâhilin de birkaç direk eksiğinintamamlanarak, direklerin ve hatların bakım onarımının yapılıp vatandaşın mağduriyetinin giderilerek hizmetine açılmasını istedik. Fakat 2 yılı aşkın süredir sadece geçiştiriliyor öteleniyoruz." dedi.

Muhtar Kaya, "Hendek İlçe Telekom Müdürlüğü kapanarak Akyazı İlçesi Telekom Müdürlüğü ile birleşti. Şuan kapanmadan dolayı Akyazı'ya tayin edilen Hendek İlçesi Eski Telekom Müdürü Göksel Bey ilçemizde görev yaptığı sürede de Akyazı ilçesinden yönetildiğimiz sürede de yardımcı olmadı. Kendisine defalarca yazılı sözlü ve görsel olarak durumu iletsem de geçiştirilerek bugünlere erdik." dedi.

Muhtar Kaya, "Sakarya İl Telekom Müdürlüğü Yetkilisi Saadettin ALVERT”e, Sakarya İl Telekom Eski Başmüdürü Ali Rıza Bey/e, (görevde iken) Sakarya İl Telekom Müdürü Bekir LAİK Bey'e şahsen, yazılı ve sözlü çoğu zaman arayarak bildirdim talep ettim. Durumun önemini belirttim fakat mahallemiz halkının mağduriyetini gidermemiştir . Bu Konuyla ilgili gereğinin yapılmasını ivedilike arz ederim. Kurumları görevlerini yapmaya davet ediyorum. Halkın sorunları çözecekleri yerde halkın önünde set oluyorlar." dedi.