İzmir'i vuran depremle ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Seferihisar ve Bayraklı ilçelerinin ağır hasar gördüğü depremde ekipler tarafından arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 9 adetinde çalışmalar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bir seferberlik halinde çalışıyoruz. 26 farklı çalışma grubumuzla tüm çalışmalarımız devam ediyor. 26 ekip, arama-kurtarma faaliyeti başta olmak üzere barınma, enerji, ulaşım gibi alanlarda çalışlarını sürdürüyor. Toplamda 6 yıkık, 7 acil yıkılacak, 13 ağır hasarlı, 4 orta hasarlı binamız var. İzmir'de ağır hasarlı 26 bina acil olarak yıkılacak" dedi.” dedi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremde  hayatını kaybedenlerin sayısını 62'ye yükseldiğini açıkladı. Depremde 940 kişiden 682'sinin taburcu edildiği, 248 kişinin ise tedavisinin devam öğrenildi. AFAD'dan yapılan açıklamada ise saat 07.00 itibarıyla depremin ardından 40'ının büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere, 812 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi. 

Bir çok ilde hissedilen İzmir depremi geçen 30 Ekim günü saat 14.51'de meydana gelmiş ve 15 saniye süren deprem 6,6 büyüklüğünde olduğu belirlenmişti.