Kocaali Kestanepınarı Mahallesi Muhtarı Selahattin Serhoş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, fındığı düşük ücretten alan tüccarların hırsız olduğunu söyledi.

Muhtar Serhoş, paylaşımında "Arkadaşlar yarın tüm muhtar arkadaşlar toplanalım, bu fındık meselesini konuşalım ve BİMER'e yazalım. Kaymakam Bey'e gerekirse Vali Bey'e gidelim. Bizim fındığımızı çalıyorlar bu tüccarlar,  devlet fındığa 26 TL verdi tüccar 22 TL'ye alıyor! Biz seçilmiş muhtarlar olarak bu milletin hakkını savunalım,  bizde fındıkçıyız ne gerekiyorsa nereye gidilecekse gidelim selamlar." ifadelerini kullandı.

FINDIK FİYATLARI NE KADAR?
Bu sene için fındık alım fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar Buğdaydan bakliyata ve çaya kadar pek çok ürünün alım fiyatlarını açıklamıştık. Ayrıca kuraklık sel yangın gibi felaketlerde zarar gören çiftçilerimizin ve hayvancılarımızın zararlarını da telafi ediyoruz. Fındık en önemli ihracat kalemlerimizden biri. Özellikle çay ile birlikte temel geçim kaynağı. Toprak mahsulleri ofisimizin 2021 yılı fındık alım fiyatlarını tüm milletimizle paylaşmak istiyorum. Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira, Levant kalite fındık için ise kg başına 26,5 liradır." demişti