CHP'li Başkan Çetin, Menemen olayları ve Menemen şehidi Kubilay için yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Kan ve ateş çemberinden geçerek bu ülkeyi kurtaran Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, genç Cumhuriyetimizi bekleyen tehlikeleri çok iyi biliyorlardı. Bu nedenle Cumhuriyeti koruyacak bekçileri de yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeydiler.Atatürk, 1927 yılında 6 gün boyunca okuduğu Büyük Nutkunun son günü olan 20 Ekim’de, nutkun sonuna eklediği Gençliğe Hitabe bölümünde, Cumhuriyetimizi bekleyen tehlikeleri net bir dille ifade ediyordu. Gençliğe hitabe aynı zamanda Kubilaylar yetiştirme kararlılığının da ifadesi idi. O sırada Bursa Muallim mektebini bitiren Mustafa Fehmi Kubilay bir yıllık genç bir öğretmendi.

Öğretmen asteğmen Kubilay’ın, bekçi Şevki ve Hasan’ın Menemen’de şehit edilmesinin üzerinden 90 yıl geçti “Kubilay’ı şehit eden zihniyetin halen mevcudiyetini koruyor olduğunu görüyoruz. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, dinci, gerici, yobaz ve din baronları tarafından, ’Şeriat İsteme’ hayalleriyle birçok kez isyanlara maruz kalınmış ancak her defasında isyanlar bastırılarak, isyancıların tamamı bertaraf edilmiştir.

Lozan’ın intikamı peşinden koşan Avrupa Birliği (AB) ve ABD ülkemiz üzerindeki kirli, kanlı ellerini bugün de geri çekmiş değil. Bugün Şeyh Said'lerin, Şeyh Esad'ların, Ali (Artin) Kemal'lerin yolundan giden irticacı, karşı devrimci, bölücü hareketlere açıkça destek vererek, onların cumhuriyetin kurumlarını ele geçirmelerinin ve Türk ulusuna karşı ortak cephe oluşturmalarının önünü açıyorlar. Her ne vakitte olursa olsun içimizde veya dışarıda bulunan tüm halk ve cumhuriyet düşmanlarının karşısında, ülkemizin yeniden karanlığa gömülmemesi ve cumhuriyetimizin ebediyete kadar sürmesi için canını hiçe sayacak bir ulus vardır. Beyinleri örümcek ağlarıyla örülmüş, kalplerinde zorbalık ve yobazlıktan başka his taşımayanlar bilmelidir ki, bu ülkede ne Kubilay’lar biter ne de Mustafa Kemal’in askerleri. Cumhuriyetimiz her dönemde Kubilay'lar yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecek.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak, şehit edilişlerinin 90. yılında, yedek subay Kubilay’ı, bekçi Hasan ve Şevki’yi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyor, uğruna canlarını verdikleri cumhuriyeti ve Kemalist cumhuriyet devrimlerini, canımız pahasına korumaya devam edeceğimize, onların aziz hatıraları önünde bir kez daha söz veriyoruz"