// Esra Şenli // 

Onlar bizim canlarımız, onlar bizim neşe kaynağımız olan şirin dostlarımız. Bu dostlarımızdan kimileri çok ama çok korkuyor. Onları gördüğü zaman yolunu değiştiren de var, korkup kaçanda var. Aslında korkulacak bir durum yok ama bazılarımız fobi haline getirdiği bu korkuları yüzünden sokaktaki canlarımıza pek sıcak bakmıyor.

Ancak bu durumun çok tersi bakış açısında olup, elleriyle canlarımızı besleyenlerde var. Adapazarı Gar Meydanı’nda sürü halinde bir kadının peşine takılan dostlarımızın niyeti kimseyi ürkütmek değil, sadece aç karınlarını doyurmaktı. Kendisini takip eden sürüyü gören hayvansever bu durumu fark etti ve canlarımızı elleriyle besledi. 

Soğuk kış günlerinde sadece aç karınlarını doyurmak için yaşam savaşı veren sokak köpeklerinden kimsenin korkmaması gerektiğini belirten Çiğdem Yılmaz isimli hayvansever ise, “Sürüler halinde gezseler de, içlerinde iri kıyımlar olsa da, onların tek derdi aç karınlarını doyurmaktır. Onun için sokakta yaşayan bu canlarımıza hepimiz sahip çıkalım” dedi.