Özen, "Maalesef engelli ailelerinin feryadını kimse duymak istemiyor. Yaşanan Pandamı sürecinde meslek lisesi okulların da , kendi mesleki alanında  sahada  staj görmesi gereken öğrenciler kendi kaderlerine terkedilmiş durumda. Şu anda eğitimlerinin geldiği aşamada staja gitmesi gereken öğrenciler dönemin hassasiyeti bahane edilerek,  eğitimlerinin önemli bir parçası olan  staj döneminden mahrum bırakıldılar aileler çocuklarına staj yeri bulma konusunda ciddi  zorluk yaşamakta. Özellikle bu konularda yaptığımız çeşitli müracaatlar “Normal  öğrencilere  bile staj yaptıramıyoruz “ denilerek geri çevrilmekte. Oysa staj kavramının hiç bir yerinde “ öncelik normallerde”  denilecek bir madde geçmemektedir. Kaldı ki acilen normal öğrencilerimizin de okullarındaki staj dönem problemleri çözülmelidir." dedi.

Özen, "Özel eğitim ve kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerimizin durumları dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda mesleki alanda eğitim alan örencilerimizin durumları dikkate alınarak  mesleki staj eğitimleri gerçekleştirilmesi aşamasında sürecin sağlıklı işlemesi adına taraflar arası uygun bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.

Özen, "Elbette zor günler geçiriyoruz ama hayat ta devam ediyor. Özellikle hizmet sektöründe eğitimlerinin mesleki alanda sahada staj bölümünü tamamlayamayan engelli öğrencilerimizin istidam edilmesi mümkün değildir. Bu konuda önerimiz kamu kurum ve kuruluşların işletme ve benzeri  sosyal tesislerinde( Turizm okullarının uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde, kurumların misafirhanelerinde vb.)    meslek lisesi öğrenci  bireylerin stajını tamamlayacak önlemlerin alınmasıdır. Özel sektörün geçerli veya geçersiz birtakım mazeretleri olabilir. Ancak bu süreç gerekli müdahalelerle kısa zamanda çözüme ulaştırılmalıdır." dedi. 

Özen "Eğitim öğretim anayasal bir haktır hiçbir gerekçe ile engel oluşturulmaz mutlak ortak akıl ile bir çözüm bulunabilir." dedi.