Samsun'da 102 yıl önce bugün başlatılan Milli Mücadele'nin ardından başlatılan kutlama etkinlikleri, her yıl aynı coşkuyla kutlanıyor.

19 Mayıs tarihinde kutlanan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye'nin dört bir köşesinde sevinçle karşılanıyor.

HEP BİR AĞIZDAN AYNI ANDA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Bu yıl koronavirüs gölgesinde gerçekleşen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, 81 ildeki vatandaşlar saat 19.19'da evlerinde balkonlara ve camlara çıkarak İstiklâl Marşı'nı okudu.

ERDOĞAN DA GENÇLERLE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Çankaya Köşkü’nde gençlerle birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı günün 102. yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da gençlerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Çankaya Köşkü’nde İstiklal Marşı’nı okudu.

SAKARYA

Sakarya'da da Atatürk Stadyumu'nda saat 19.19'da İstiklal Marşı okundu. Vali Yardımcısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Gençlik ve Spor Müdürü'nün de katıldığı etkinlikte yabancı öğrenciler tarafından metrelerce uzunlukta Türk bayrağı açıldı.