Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca’yı ziyaret etti.

Daha öncesinde Sakarya GİAD’ın düzenlediği Yeniden Başlıyoruz Programı’na katılan ve ziyaretten oldukça memnun kaldığını, derneğin enerjisine tanıklık ettiğini, Sakarya GİAD’ın gelecek dönemde bunun gibi daha nice programlar gerçekleştireceğine inandığını belirten Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, “Dernek olarak bünyenizde her alandan iş insanını barındırıyor olmanız, derneğinizin hacmini ve sektörel bir iletişim köprüsü olduğunuzu gösteriyor.” dedi.

Sakarya GİAD Başkanı Zafer Bekdemir, “Derneğimiz ve üyelerimizle birlikte devletimizin yürüttüğü her çalışmanın destekçisiyiz, elimizden geleni yapmaya hazırız. Sakarya’da ticaret yapan iş insanları olarak devletimizin ticaret mercileri ile istişare içinde olup birlikte hareket ederek bilinçlenmeyi ülke ekonomimize destek vermeyi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Atmaca, “İç ticaretle alakalı haksız kazanç denetimleri yapıyoruz ve sürekli denetim halindeyiz. Marketleri gezip fiyat araştırması yapıyor, sorun olması durumunda müdahale ediyoruz ancak Sakarya’da halkımız oldukça bilinçli ve hakkaniyetli, genel anlamda büyük sorunlarla karşılaşmıyoruz. Tüketici hakem heyeti olarak görev yaparken esnaf ve tüketici arasındaki hassas dengeyi kurmak asıl amacımız. Esnafla iç içeyiz. Elimizden geldikçe meslek gruplarının oluşturduğu STK’lara esnafların bilmediği, haberdar olmadığını konular üzerinden hataya düşmemeleri, herhangi bir cezai işlemle karşılaşmaması için esnafları bilgilendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Bekdemir’in ihracat ve ithalat konusunda dernek üyesi iş insanlarını bilgilendirmek adına bir program düzenleme daveti üzerine Ticaret İl Müdürü, “İthalat ve ihracat önemsediğimiz bir konu, ihracat rakamlarımızı yükseltmek için faaliyetler geliştirmeli, ihracatı şehrimizde bir kültür haline getirmeliyiz. Bakanlığımızın bu alanda çok güzel faaliyetleri var.  ‘Müşavirime Soruyorum’ uygulamasına firmanızın bilgilerini tanımladığınızda size dış pazarda en uygun alanları belirliyor, direkt olarak müşavirlerle iletişime geçip en güvenli şekilde ithalat ve ihracat yöntemini belirleyebiliyorsunuz. Sakarya üretiyor, üretimdeki başarıyı ihracattaki payımızı da artırarak göstermeliyiz.” ifadelerinde bulundu.