Sakarya Üniversitesinin başta rektörlük binası olmak üzere deprem riski taşıyan binalarında yapılan güçlendirme çalışmalarına ödenek çıktı.

Deprem yönetmeliğine uygun olmayan rektörlük binasının bu kapsamda güçlendirilmesi için 2022 yatırım programında SAÜ’ye 15 milyon TL ödenek ayrıldı. 2021’de başlatılan “SAÜ Rektörlük Binası Güçlendirme Projesi” için geçtiğimiz yıl ödenek ayrılmamıştı. Toplam 23 milyon TL’ye mal olması planlanan bina güçlendirmesi için 15 milyon TL’si bu yıl için ayrıldı.

Sakarya Üniversitesinin diğer idari birim ve dersliklerinin güçlendirmesi çalışması için de 2022 için 15 milyon TL ödenek aktarımı yapıldı.

Sakarya Üniversitesi, rektörlük ve diğer binaların deprem güçlendirmesini sağlamak için 2022’de toplam 30 milyon TL ödenek alacak.

Sakarya Üniversitesi 2019’da yaptığı açıklama ile rektörlük binasının deprem yönetmeliğine uymadığını ancak güçlendirmesinin yapılması gerektiğini açıklamıştı. SAÜ Rektörlüğünden yapılan o açıklamada, “Yapılan mühendislik inceleme ve ölçümlerinde hasarlı bir durumun söz konusu olmamasına rağmen, binamızın yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilebilmesi için projelendirme yapılmış ve bütçe imkânlarının elverdiği ölçüde adım atılması planlanmıştır” denilmişti.