// Hüseyin Cumalı //

TV 264 ekranlarında yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli programa dün gazeteciler Hakan Turhan, İbrahim Bulut, Engin Arapoğlu ve Hüseyin Cumalı katıldı. Geçzen hafta yağan kar yağışıyla birlikte şehirde elektriklerin kesilmesi konuşulduğu sırada şehirde bir kez daha elektrikler gitti. İki yıldır elektriksiz olan Beşköprü Mahallesi her zaman ki gibi kesintiden nasibini alırken Tekeler, Ozanlar, Yenigün, Beşköprü, Bahçelievler, Bağlar Mahallerinin yanı sıra Serdivan, Erenler, Sapanca gibi birçok farklı bölgede elektrik kesintisine gazetecilerden tepki gecikmedi.

Elektrik kesintisiyle birlikte doğalgazında kesildiğini anımsatan gazeteciler, “SEDAŞ yıllardır bu sorunu çözemedi. Güneydoğu da 5 metre karda elektrik var ama burada 5 santim karda elektrikler gidiyor. SEDAŞY sürekli iyileştirme çalışmaları için planlı enerji kesinti de yapıyor. Peki ama bu nasıl iştir ki kar yağarken, yağmur yağarken, rüzgar eserken, ya da bunları hiç birinin olmadığı zamanlarda bile şehirde elektrikler kesiliyor! Adapazarı Beşköprü Mahallesi’nde ise 2 yıldır elektrikler sürekli kesiliyor” dedi.

Elektrik kesintisiyle birlikte doğalgazın da kesildiğini anımsatan  gazeteciler, “Asıl sorun burada yatıyor. Doğalgaz kesilince çocuklar, yaşlılar, hastalar soğukta donuyor. Engelli, özürlü hastalar perişan oluyor. İnsan karanlıkta oturur ama buz gibi soğukta nasıl otursun! Hele, hele hastalar, engeliler nasıl otursun. SEDAŞ’a yazılar olsun ki bir elektrik kesintisine yıllardır çare bulamadı” dedi. Sakarya’nın bir çok yerinden gazetecilere gönderilen fotoğraf ve görüntülerin de program süresince yayınlandı.