Nurettin Eryılmaz-Bülent Yaman
Diyarbakır’da şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın 25. ölüm yıl dönümü töreninde konuşan Hendek Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, şehit müdürün mirasına sahip çıkma vurgusu yaptı.
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve beraberindeki 5 polis memuru, şehadetlerinin 25. yılında memleketi Sakarya’nın Hendek ilçesindeki kabri başında dualarla anıldı. Törende devlet adamı kimliğiyle duygu dolu bir konuşma yapan Hendek Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, göreve bağlılık ve vefa mesajları verdi.
“İlk Günün Heyecanıyla Çalışıyoruz”
Kaymakam Gökpınar, mülki idare amiri olarak mesleğinde 17 yılı geride bıraktığını hatırlatarak başladığı konuşmasında, hizmet aşkının altını çizdi. Hendek halkına hizmet ederken büyük bir idealizmle hareket ettiğini belirten Gökpınar, "Mesleğimdeki 17. senemde, ilk günkü heyecanımı muhafaza etmek için büyük bir çaba sarf ediyorum. Hendek’te de aynı bu idealle çalışıyorum" dedi.
“Gaffar Okkan İsmi Bizim İçin Motivasyon Kaynağı”
Ali Gaffar Okkan’ın Türk devlet geleneğindeki yerinin eşsiz olduğunu vurgulayan Hacı Hasan Gökpınar, onun doğduğu topraklarda görev yapmanın kendisi için ekstra bir sorumluluk ve gurur vesilesi olduğunu şu sözlerle ifade etti:
"Gaffar Okkan’ın memleketine hizmet etmenin beni ayrıca motive ettiğini buradan sizlere ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatı’nın yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Gaffar Okkan müdürümüze Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve metanet diliyorum."
“Devletimiz İlelebet Payidar Olsun”
Konuşmasında Türk devletinin ve milletinin birliğine vurgu yapan Kaymakam Gökpınar, sözlerini şu dua ile tamamladı: "Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Aziz Türk milleti ve yüce Türk devletimiz ilelebet payidar olsun."
Tören, Kaymakam Gökpınar ve protokol üyelerinin kabre karanfil bırakması ve okunan duaların ardından sona erdi.




