Cups & Clouds’un Sakarya’daki iki şubesinin franchising süreçlerini yöneten ve bir dönem markanın kurumsal iletişim direktörlüğünü yürüten iş kadını Betül Balcı, kahve posalarını yeniden kullanılabilir bir değere dönüştüren çevreci ve sosyal fayda odaklı modelin mimarı oldu.

Günlük operasyonlarda ortaya çıkan kahve posaları çoğu işletmede çöpe giderken, Cups & Clouds ekibi şubelerde oluşan tüm posaları düzenli şekilde topluyor, özel koşullarda kurutuyor ve çiçek ile süs bitkileri için doğal bir vitamin kaynağına dönüştürüyor.

Balcı, projeye ilham veren yaklaşımını şöyle aktardı:

“Kahve posası, tıpkı bir istiridyenin içindeki inci gibi. Dışarıdan sıradan görünür ama doğru dokunuşla değer kazanır. Biz bu projede o incinin ışığını görmek istedik. Bu dönüşümü yalnızca üretim odaklı değil; çevresel farkındalık oluşturma amacıyla yaptığımız gibi atık yönetimi ve sürdürülebilirlik bilincini de güçlendirmek istedik.”

Atıkları azaltma ve doğayla daha bütünleşmiş bir yaşam biçimini destekleme adına misafirlerinin kahvelerini içtikten sonra posalarını evlerindeki bitki bakımında kullanmalarını teşvik ettiklerini ifade eden Balcı, şunları ekledi:

“Cups & Clouds olarak yalnızca şube içi uygulamalarla sınırlı kalmayarak sosyal etki yaratan bir iş birliği modelini de devreye aldık. Toplanan ve kurutulan posalar, Mardinli kadın üreticilerle kurduğumuz iş birliği sayesinde doğal sabunlara ve el emeği hediyelik ürünlere dönüştürülüyor. Böylece hem kadın emeğini destekliyor hem de yerel üretim zincirine katkı sağlıyoruz.”

Erenler Belediyesi Hasanbey'de o yolu yeniledi
Erenler Belediyesi Hasanbey'de o yolu yeniledi
İçeriği Görüntüle

Markanın bu adımıyla kahvenin yalnızca bir içecek değil; doğaya, topluma ve yerel üretime katkı sunabilen bir değer döngüsü olduğunu hatırlattığını belirten Balcı, “Projemiz, Cups & Clouds’un ‘kahveden fazlası’ vizyonunun da somut bir yansıması oldu” ifadelerini kullandı.

Thumbnail I M G 7426Thumbnail I M G 7425