Kaynarca Okçular köyünde Bostan ailesi 12 dönümlük tarlalarından 10 bin 550 kilo buğday hasat etti. Dönüme 879 kilo rekor düzeyde buğday verimine ulaşıldı.
TARIM DANIŞMANI: “DOĞRU TOHUM, DOĞRU GÜBRE”
Bostan ailesine danışmanlık hizmeti veren Pulat Tarım Ürünleri firması sahibi Ziraat Mühendisi Muhammet Hamdi Pulat, “İklim koşullarının iyi gitmesi, doğru zamanda ekim, doğru ilaç, doğru gübreleme, doğru tohumla ortalamanın 2 katı verim elde edildi. Kaynarca’da normal şartlarda dönümde ortalama 400 ile 450 kilo arası verim elde edilebiliyor.
KONYA ORTALAMASININ ÜSTÜNDE VERİM
Türkiye’de dönüm başına en yüksek buğday verimine sahip Konya’da sulayarak 750 kiloya kadar buğday hasat etmek mümkünken Kaynarca’da sulamadan 900 kilo buğday elde edildi. Bostan ailesine ‘Mihelca’ marka buğday tohumu tavsiye ettim. Ailenin mutluluğuna ortak oldum” diye konuştu.
YAĞMUR YAĞMAZSA…
Ziraat Mühendisi Muhammet Hamdi Pulat, Kaynarca’da bu yıl buğday veriminin önceki yıllara göre yüksek olduğu mısır da ise yağmur yağmaması durumunda büyük verim kaybı yaşanacağını belirtti.
OKÇULAR - TAŞOLUK’TA KİRLİ SANAYİ KURACAKLARDI
Rekor verim elde edilen Okçular köyü ve Taşoluk köyünde Karma OSB adı altında kimya sanayicilerin ağırlıkta olduğu kirli sanayiye Kaynarca Sivil Toplum ve Çevre Platformu ile Sakarya'daki sivil toplum kuruluşları karşı çıkmış, OSB başvurusu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iptal edilmişti. Kaynarca’nın geçmiş dönem Belediye Başkanı Murat Kefli ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu OSB’ye verimli tarlaları tarım alanından çıkartarak onay ve destek vermişti.