Haber: Can Toka

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomiyi yoluna sokmak için bir dizi tedbir önlemleri alıyor, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para ve faizi politikalarında artışa gitti, alınan tüm tedbirlerin ardından piyasada marketlerde çarşı pazarda fiyat artışları durdu mu? Halk54.com ekibi sokaklarda vatandaşlara mikrofon uzatarak pahalılık durumu sorusunun yanıtını aradı.

Halk54.com gündemin ve sokağın nabzını tutmayı südrüyor. Vatandaşlara çarşı, pazarda, marketlerde fiyat artışları durdu mu? Vatandaşlar değerlendirdi.” Marketlerde ürünlerin artışı sürüyor değişen bir şey yok hayat pahalılığı var her istediğimizi alamıyoruz.

Başkan Alişan açtı ağzını yumdu gözünü Başkan Alişan açtı ağzını yumdu gözünü

Vatandaşlar bir ekonomi uzmanı gibi piyasayı değerlendirdiler. Devletin piyasada fiyat belirleyici rolünü üstlenmesi gerektiğini belirterek büyük birkaç marketin piyasada fiyat artışını belirlediğini belirterek Et Balık Kurumu gibi tarım kredi marketleri gibi kuramların etkin rol üstlenerek piyasadaki fiyat belirleyici olması gerektiğini vurguladılar. 
Bazı vatandaşlarda alınan ekonomik tedbirlerin 2028 yılında ancak hissedile bileceğini belirtirken ev kiraların aylıkların üzerinde 15 bin TL dayandığını bunun için çok hızlı çözüm için yetkililerin hızlı adım atmasını istediler.