Sakarya’nın tanınmış iş insanlarından Ahmet Pekşen tarafından babası rahmetli Mustafa Pekşen adına tefriş edilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Konser Salonu, gerçekleştirilen programla açıldı.

Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, akademisyenler, sanatçılar, iş insanları, yazarlar, belediyelerin kültür müdürleri ve Sakarya Yerel Kültür Derneği yöneticilerinin katıldığı programda sanata ve kültürümüze verdiği katkılar nedeniyle İş İnsanı Ahmet Pekşen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Serdivan’da Yaşlılar Haftası’nda anlamlı ziyaret
Serdivan’da Yaşlılar Haftası’nda anlamlı ziyaret
İçeriği Görüntüle

Merhum iş insanı Mustafa Pekşen adına ve hayrı olarak, “Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Anfisi ve Konser Salonu” olarak tefriş edilen 100 kişilik Mini Konser ve Eğitim Salonunun konservatuvar akademisyenleri ve öğrencileri için önemli bir hizmet olduğu belirtildi.

Açılışta; merhumlar Mustafa Pekşen ve Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça’ya yönelik anma ve yaşam hikâyeleri sunumlarının ardından, konservatuvar öğrencilerinden oluşan saz heyeti ve solistler tarafından zengin bir müzik dinletisi icra edildi.

Dinletide; merhum Mustafa Pekşen’in sevdiği eserlerden; Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal” eseri, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça üstadımızın “Geçmesin Günümüz Sevgilim Yasla” eseri, ardından Türküler ve yöresel repertuvarlar yer aldı. Taraklı/Geyve, Kaynarca ve Hendek yörelerine ait eserlerin de seslendirildiği programa Sakarya Yerel Kültür Derneği (SYKD) önceki dönem Genel Sekreteri Hidayet Yiğit “Telli Turnam-Cecelerin Altında” türküleriyle renk kattı. Programın finalinde “Tabakası Gümüşten”, “Allı Yazma Başında” ve “Elmayı Top Top Yapalım” türküleri büyük beğeni gördü.

Açılışta bir konuşma yaparak duygularını dile getiren İş İnsanı SYKD Başkan Yardımcısı Ahmet Pekşen, Sakarya’nın sosyal ve kültürel hayatına yönelik hizmetlere devam edeceklerini belirterek, bu çalışmalara destek veren herkese çok teşekkür etti.

75207842 8Be2 43Da 898A 07D870B73E746D6Fd893 94B4 4D0D Bd92 741Ed624E1122A9B3C28 6Af6 41Dd Af73 49E458Afeb9E