Valilikten yapılan açıklamada, A.M. isimli bireyin merkeze bakım ve koruma altında bulunduğu, epilepsi ve otizm tanıları ile takip edildiği, daha önce geçirdiği pnömonilere bağlı olarak akciğer hassasiyetinin geliştiği ve uzun süredir çeşitli sağlık problemleri yaşadığının bilindiği belirtildi. 

Özbakım becerilerinin sınırlı olduğu ve enfeksiyonlara açık bir bünyeye sahip olduğu için sık sık sağlık kuruluşlarına sevk edildiği, bu durumun sağlık kayıtlarında yer aldığının görülmekte olduğu ifade edilen açıklamada; "

Son olarak, 26 Nisan 2025 gecesi ateş, halsizlik ve solunum sıkıntısı şikayetleriyle hastaneye sevk edildiği, burada pnömoni tanısı konulduğu ve ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı tespit edilmiştir. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen A.M’nin, 01 Mayıs 2025 günü gece yarısı organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği bildirilmiştir.

Sakarya’da ‘nefeslerin tutulduğu’ mülakat Sakarya’da ‘nefeslerin tutulduğu’ mülakat

Bireyin rahatsızlandığı anda ailesine derhal bilgi verildiği, ailenin ivedilikle hastaneye ulaştığı ve süreçle ilgili herhangi bir şikâyetlerinin bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.