Gazeteci Selçuk Öner ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden Ovalı bir süre Adapazarı Akşam Haberleri Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ve Genel Koordinatör İbrahim bulut ile görüştü. Yıllardır mesleğin kalbinde olduğunu belirten Başkan Adayı Ovalı, “ Sakarya Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanlığı için aday olduğumu duyurmak, sizin ile birlikte güçlü bir gelecek için el birliğiyle adım atmak üzere karşınızdayım” dedi.
Ovalı, “Bizler, bu şehirde hayatın her alanında yer alan, çalışan, üreten, halkımıza hizmet sunan önemli bir meslek grubunun temsilcileriyiz. Oto sanayi esnafı olarak, işimizin ne denli zorlayıcı ve önemli olduğunu biliyoruz. Her birimiz, yılların birikimiyle, güven ve ustalıkla araçlara hayat verirken, aynı zamanda toplumumuza hizmet etmekteyiz. Sakarya'daki oto sanatkarı esnafının haklarını savunarak, işimizi daha güçlü kılacak, daha fazla kazanacağı bir ortam yaratmak için var gücümle çalışacağım” diye konuştu.
Esnafın önemli sıkıntıları olduğuna vurgu yapan Ovalı, “Benim için Sakarya’daki oto sanayi esnafının refahı, huzuru ve geleceği her şeyden önce gelir. Birlikte büyüyeceğiz, birlikte güçleneceğiz. Bizler, hep birlikte Sakarya'yı daha iyi bir yer yapabiliriz. Bu yolculukta bana destek vereceğinizden eminim. Her birinizin sesini duymak, birlikte daha güçlü bir oda oluşturmak için var gücümle çalışacağım. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.
İşte Özcan Ovalı’nın Yapmak istediğim bazı önemli projeler…
1. Esnafımızın Haklarının Güçlü Bir Şekilde Savunulması
Her bir esnafımızın sesinin daha yüksek çıkabilmesi için, odamızın daha aktif ve güçlü bir şekilde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Esnafımızın hukuki haklarını savunmak, sorunlarına çözüm bulmak için elimden geleni yapacağım.
2. Eğitim ve Mesleki Gelişim
Mesleki eğitimlerin ve sertifikasyonların artırılmasına yönelik çalışmalar yaparak, esnafımızın teknolojik gelişmelere ayak uydurmasını sağlayacağım. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve mesleki bilgiye sahip olmak, rekabet gücümüzü arttıracaktır.
3. İşbirliği ve Dayanışma
Esnafımız arasında dayanışma ve işbirliğini artırmak, birlikte daha güçlü olacağımızın bilincindeyim. Her zaman birlik içinde hareket ederek, daha iyi koşullar için mücadele edeceğiz.
4. Hizmet Kalitesini Artırma
Sakarya'daki oto sanayi esnafımızın kalitesini daha da artırmak için sektörel yenilikler ve kalite standartları üzerinde duracağım. Yaptığımız işlerin en yüksek kalitede olmasını sağlayacağız.
5. Sorunlara Hızlı Çözüm Üretme
Hepimizin karşılaştığı zorluklar, bazen bürokratik engeller, bazen de ekonomik sıkıntılar olabilir. Bu sorunları birlikte tespit ederek hızlı ve etkili çözümler üretmek için her zaman yanınızda olacağım.