Özel Adatıp Hastanesi bünyesinde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Boysan, 6 Mayıs Dünya Astım Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

6 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla açıklama yapan Özel Adatıp Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Boysan, “Astım, düzenli tedavi ve doğru ilaç kullanımıyla kontrol altına alınabilir bir hastalıktır. Erken teşhis hayat kalitesini ciddi şekilde artırır. ” dedi.

43 yaşındaki iki çocuk annesinden acı haber! 43 yaşındaki iki çocuk annesinden acı haber!

Boysan, özellikle bahar aylarında artan polen yoğunluğunun semptomları tetikleyebileceğini vurgulayarak, maske kullanımı ve düzenli ev havalandırmasının önemine dikkat çekti.

Astım belirtileri arasında nefes darlığı, hırıltı, öksürük ve göğüste sıkışma yer aldığını belirten Boysan, bu şikayetleri olan bireylerin vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurmaları gerektiğini söyledi.