HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlarının 2 yıl içinde yaptığı çalışmaların ele alındığı, Haber müdürümüz Nurettin Eryılmaz’ın hazırlayıp sunduğu programın bu haftaki konuğu Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu oldu.

Arifiye’de ilk ilçe başkanı ünvanının kendisine nasip olduğunu ifade eden Başkan Karakullukçu, bugüne kadar ilçede görev yaparak vatandaşlara hizmet eden belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Arifiye’nin bir öğrenci kenti, sanayi, turizm ve tarım kenti olduğunu anımsatan Başkan Karakullukçu, “Organize sanayinde 18 madde uygulanarak 3 bin dönüm alanı sanayiye kazandırarak 9 bin kişinin çalıştığı alana ek olarak yeni 5 bin kişinin de çalışabileceği imkân sağladık.” dedi.

Başkan Karakullukçu, “İlçenin düğün salonu, toplantı salonu yoktu. Şimdi 5 tane salon var. Kadınlara yönelik sosyal aktivite, el becerileri ve eğitim imkânı yarattık. Gençlere yönelik spor ve birçok aktivite imkânı için yer sağladık. Seçim döneminde halkımıza ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Halkımızın büyük desteği olmasaydı hiçbir işi yapamazdık. Halen yapmamız gereken eksiklikler var, onları da hızla yapmak için çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Karakullukçu, “Şehir meydanları ile değerlidir. Arifiye’nin meydanı yoktu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin her ilçeye verdiği hizmetler gibi bizim ilçemize de destek verdi. Verilen destekle ilçemize meydan ve bulvarlar yapıldı. “Gündüz Gece Ekrem Yüce” uyum içinde çalışarak ilçemizin tüm hizmetleri yerine getiriliyor.” dedi.

Arifiye’nin ekonomik ve turizm açısından her geçen gün potansiyelinin arttığını belirten Başkan Karakullukçu, “Ziraat fakültesi ilçemize nasip oldu. Ekonomik ve turizm açısından her geçen gün potansiyel artıyor. Sakarya Nehri’nin kenarına büyük bir doğal park yapıyoruz. Nehir Kent adeta ikinci Acarlar Longozu kadar ilgi çekici, herkesin huzur bulacağı bir sosyal park olacak. Onu da yakında hizmete geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Karakullukçu’nun ‘3. Döneminiz sona eriyor’ sorusuna da “Bitiyor demeyelim, sonrası nasip diyelim” diye cevap vermesi dikkat çekti.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun seçim sonrası 2 yıllık hizmeti ve kalan 3 yıl içinde yapacakları tüm çalışlarını anlattığı röportajının ayrıntılarını program videosundan izleyebilirsiniz.