Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin destekleriyle hayata geçirilen yarışma, sağlık alanındaki yaratıcı ve uygulanabilir fikirleri teşvik etmeyi amaçladı.

10 ülkeden 355 proje

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, 10 farklı ülkeden 355 projenin titizlikle değerlendirildiğini belirterek, üç ayrı kategoride ilk üç projenin belirlendiğini ifade etti. Özdemir, projelerin klinik pratikte kullanılmasını ve ülke ekonomisine katkı sunmasını hedeflediklerini söyledi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise özellikle yapay zekâ temelli çalışmaların günümüz dünyasında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Sakarya Vali Yardımcısı Dr. İsmail Altan Demirayak da yarışmanın sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik önemli çıktılar sunacağını vurguladı.

Kategorilerde dereceye giren projeler

Sağlık Çalışanı Kategorisinde birincilik ödülünü, diyabet hastaları için geliştirilen “İNSÜLİN-YÖNTEK” projesiyle Innovator Nurses ekibi kazandı. İkincilik “K-LEDUS (Kemoterapi LED Uyarı Sistemi)” projesine, üçüncülük ise “Yaşam Eli (Akıllı Triyaj Eldiveni)” projesine verildi.

Üniversite Öğrencisi Kategorisinde birincilik “ExoFlow-Exosome Tabanlı Kontrollü İlaç Salınım Cihazı” projesinin olurken, ikinciliği SUBÜ’den VİTA ekibinin “LifeLift” projesi aldı. Üçüncülük ödülü “IBSED” projesine verildi.

Uludere'deki balık ölümleri endişe oluşturdu
Uludere'deki balık ölümleri endişe oluşturdu
İçeriği Görüntüle

Ortaokul/Lise Kategorisinde ise birincilik “FUNSET – Çocuklar İçin Eğlenceli Kan Alma Seti” projesinin oldu. İkinciliği “FertiSense AI”, üçüncülüğü ise “Melanom için Akıllı Karar Destek Sistem Tasarımı” projesi kazandı.