Türk Eczacıları Birliği 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası'nın bugün gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulunda üyeler, başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda 09:00 - 17:00 saatleri arasında düzenlenen genel kurulda, başkanlık için üç aday yarıştı.
Mevcut Başkan Orhan Yontar'ın aday olmadığı seçimde Dilek Taşdemir, Meslekte Birlik Grubu adına Eyüp Talha Kocacık ve Yükselen Eczacı Hareketi adına Alper Alpay, başkanlık için yarışan isimler oldu.
Seçim sonuçlarının ardından, 7 kişilik yönetim kurulu, 3 kişilik denetleme kurulu, 5 kişilik onur kurulu ile 7 büyük kongre delegesi belirlenecek. Toplamda 778 delege üyesi bulunan odada, seçimlere katılmayan üyelere, 6643 Sayılı Türk Eczacıları Birliği Yasası gereği para cezası uygulanacağı bildirildi.
Seçimler, saat 17:00 itibariyle sona erecek ve sandıkların açılmasıyla birlikte 20. Bölge Sakarya Eczacı Odası'nın yeni başkanı ve yönetimi belli olacak.
3 başkan adayının yarıştığı genel kurulda üyelerin oy kullanma işlemi devam ederken, seçim süreci hakkında başkan adayları, HALK54'e açıklamalarda bulundu.
Mevcut başkan Orhan Yontar, "20. Bölge Sakarya, Bolu ve Düzce Eczacı odası olarak 18 senedir oda başkanlığı yapıyorum 9 dönemdir. 9 dönemin içinde de çok yol aldık. Sonuçta da Düzce Eczacı Odası artık kendini rüştünü ispat etti ve bizden ayrıldı. 57. bölge Düzce Eczacı Odası olarak onlar artık kendi bölgelerinde Eczacı Oda yönetimini yapacaklar. Bizde de Sakarya Bolu olarak kaldık. Bugün de 14 Eylül Pazar günü bir seçimimiz var ama seçim gayet güzel geçiyor. Bir bayram havasında geçiyor. Tabii benim bu 18 sene yapmış olduğum başkanlıkta bu değerli gençler hep bunlar benim elime doğmuş ve bunları yetiştirdiğim ve gerçekten de 3 tane adayın benim olduğum dönemlerde çıkması beni gururlandırıyor. İşte demokrasi böyle bir şey. Bu üç arkadaşıma da öncelikle başarılar diliyorum. Saat 09.00'da başlayan seçimimiz 17.00'da bitecek. Cenabı Allah kimi nasip ederse, gayretler kimin daha önceyse onlar da tabii ipi göğüsleyecekler. Ama iki arkadaşımız da kalırsa yani kazanan arkadaşın dışında, meslek kazanmış olacak. Onlar kaybetmiş olmayacak. Çünkü hepsi bir arada yine bu odayı beraber benim verdiğim bayrağı da çok güzel taşıyacaklarını düşünüyorum. Eğer şahsım da seçilirsek, listelerden çıkarsak Türk Eczacılar Birliği'nde büyük kongre delegesi olarak nasip olursa da Türk Eczacılar Birliği yönetimde olacağım. Şimdiden bu üç kardeşimi de çok seviyorum. Onlara da başarılar diliyorum. İnşallah her şey gönüllerine göre olabilir. Meslek kazanıyor." diye konuştu.
Başkan adaylarından Dilek Taşdemir, "Odamızın 4 yıldır genel sekreterliğini yürütmekteyim. Bu dönemde Orhan başkanımızdan sonra Sakarya Eczacı Odası'nı yönetim kurulumuzla birlikte yönetmek üzere adaylığımızı koyduk. Hayırlısı olsun. Bugün odamızda bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Çok mutluyuz. Sonuç ne olursa olsun odamız kazanacak, mesleğimiz kazanacak, meslektaşlarımız kazanacak. Ben diğer iki arkadaşımı da hem tebrik ediyorum bu süreçte gerçekten özveriyle yönettikleri için bu seçim sürecini ve etik kurallar dahilinde yürüttükleri için hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir seçim süreci yaşadık. Hayırlı olsun" diye konuştu.
Diğer başkan adayı Eyüp Talha Kocacık, "Ben de son 4 yıldır Sakarya, Bolu ve Düzce Eczacı Odası'nın büyük kongre delegeliğini yapıyorum. Daha önce TEBİN Gençlik Komisyon yönetim kurulu görev yapmıştım. Orhan abi biraz da bahsetti. Biz hep beraber çalıştık yıllarca. Demokratik bir yarış içerisindeyiz. Mesleğimiz kazansın diyoruz. Her iki adaya da hem Dilek ablama hem Alper'e bu özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum. Biz birlikte daha güçlüyüz diyoruz. Odamız ve mesleğimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Bir diğer başkan adayı Alper Alpay, "Sakarya Eczacı Odası adına daha önce 3 dönem yönetim kurulu üyeliği, 2 dönemde Türk Eczacılar Birliği bir kongre delegeliği yapmıştım. Ondan önceki zamanlarda da ben de Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüm. Güzel bir seçim dönemi geçirdik. Çoğu eczanemize birden fazla kez gittik. Herkes bizi çok güzel ağırladı. Biz meslektaşlarımızla bir araya gelince mutlu oluyoruz. Burada da dün genel kurulumuzu tamamladık. Orada da gayet dostane bir şekilde genel kurulumuzu idare ettik. Bugün seçim günü 14 Eylül Pazar. Akşam inşallah yeni başkanımız ve yönetimimiz belli olacak. Kim kazanırsa herkese başarılar diliyorum. Herkes sahada da sosyal medyada da gereken bütün mecralarda elinden geleni yaptı. Ben öyle görüyorum. Şundan çok mutluyuz. Sakarya eczacısını ve Bolu eczacısını tekrar bir heyecanla buluşturduk diyelim. Herkesin gerçekten meslek için bir heyecanı doğdu. Herkes mesleği merak eder oldu tekrar. İnşallah bu daha da sürecek, daha da ilerleyecek. Yükselen Eczacı Hareketi olarak geçiyoruz. Herkese çok selamlar, saygılar." ifadelerini kullandı.