Sakarya Ekonomi Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları Olağan İstişare Toplantısı SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ öncülüğünde SATSO Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirildi.

Memur, emekli, SSK, Bağ-Kur... 6 aylık enflasyon farkına göre güncel maaş tablosu belli oldu Memur, emekli, SSK, Bağ-Kur... 6 aylık enflasyon farkına göre güncel maaş tablosu belli oldu

SATSO öncülüğünde düzenli aralıklarla gerçekleşen; şehrin sosyoekonomik anlamda gelişimi, iş dünyasının talep ve beklentileri konularında değerlendirmeler yapıldığı bu ayki Sakarya Ekonomi Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları istişare toplantısında ülke ve şehrin gündemi, çalışmalara yönelik istişarede bulunuldu.

Katılanlar

Toplantıya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Ahmet Cihan, Ekonomi ve Ticaret Derneği (ETD) Sakarya Şube Başkanı Şamil Dedeoğlu, Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği (SAKARYAGİAD) Başkanı Zafer Bekdemir, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Halil Erol, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK) Başkanı Özkan Pınar, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rıza Bora ve Sakarya Şube Başkanı Naim Yener, Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Ali Tamer Birlik, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Fatih Kar, Girişimci İş Adamları Vakfı Sakarya Şube Başkanı Baki Demir, Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal ve SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı katıldı.

Fikir alışverişinin yoğun gerçekleştiği toplantıda tüm başkanlar söz alarak gündeme, ekonomiye, üyelerinin taleplerine ve geleceğe yönelik görüşlerini ve önerilerini dile getirdi. Belirtilen fikirlere yönelik de kararlar alındı.

Bir önceki toplantıda alınan kararlara ilişkin yapılan girişimler ve çalışmalara yönelik SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda istişare edilen konu başlıkları üzerinden değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi: “Kıymetli Başkanlarımıza fikirleri ve şehrimizin gelişimine katkı sunacak güzel düşünceleri için teşekkür ediyorum. Bu masa, Sakarya’mızın istişare kültürü ve ortak aklının bir yansımasıdır ki bu anlamda verilen tüm fikirler çok değerlidir.

Gündemimiz bu şehrin üretim ekosistemini sürdürülebilir kılmak, bu masadaki tüm kuruluşların ortak gayesi şehrin ekonomisi başta olmak üzere her anlamda ilerlemesini sağlamaktır.

Bu amaçla şehrimizin üretiminin artması için çalışmaların da sürekli gündemde olması ve yapılan çalışmaların konsorsiyum mantığında ilerlemesi yolunda tüm erklerle birlikte hareket ediyoruz. Bizler şehrin ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz konuları hep birlikte istişareden yanayız. Şehrimize katkı sunacağını düşündüğümüz projeler ve yatırımlar konusunda paydaşlarımız ve siyasilerimizin görüşlerini almak, olası projeler konusunda önerilerde bulunmak bilgi ve değerlendirmelerine sunmak üzere çeşitli istişare ve görüşmeler planladık. Zira bizler, şehre değer katacak her adımın, ortak akıl ve iş birliğiyle daha güçlü ve sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Paydaşlarımızın desteği ve katkısı bizim için son derece kıymetlidir. Ankara lobimizle iletişim ve iş birliğini güçlü kılmak adına da ilerleyen günlerde ziyaretlerimiz olacak. Biliyoruz ki, şehrin gelişimi birliktelikle sağlanır ve sürdürülebilir olur. Bu yüzden paydaşlarımız ve erklerimizle her projede fikir alışverişi yapıyoruz.

Başkanlarımız burada son derece önemli konulara değindiler. Zirai don riski ve kahverengi kokarca sorunu, tarım sektörümüz açısından ciddi krizlere yol açabilecek niteliktedir. Sakarya’nın, ülkemizdeki birçok ilden daha fazla tarımsal ve sanayi potansiyeline sahip olduğu ve bu potansiyelin etkin şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, küçük sanayi siteleri ihtiyacı ile planlı sanayileşmenin, kentsel dönüşüm sürecine sağlayacağı katkıların da altı çizilmiştir.

Bununla birlikte, şehrimiz geçtiğimiz yıla kıyasla suç oranlarını azaltarak en az suç işlenen ilk üç il arasında yer almıştır. Ancak, bu olumlu gelişmeye rağmen kamuoyundaki Sakarya algısının olumsuz yönde seyretmesinden şehir olarak rahatsızız. Ayrıca, iş dünyamızın yaşadığı vize sorunları, artan maliyetler ve diğer sosyoekonomik meseleler de gündemimizde olmaya devam edecek ve bu konuları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.