15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Alparslan Türkeş Parkı’nda bir program düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program öncesi, Karasu Belediyesi tarafından vatandaşlara Lokma tatlısı ikramı yapıldı ve Türk bayrakları dağıtıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkez Camii İmamı Halil İbram Akdağ Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından Merkez Camii Hatibi Ali Sarımert ise Türkçe mealini okundu.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan acı olayların anlatıldığı kısa film gösterimi, Alparslan Türkeş Parkını dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Kısa film sonrasında Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı ve Belediye Başkanı İshak Sarı, günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı.

15 Temmuz gecesi, 251 Şehidin hüznünü yaşarken, dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın da onuru içinde olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan İshak Sarı, 15 Temmuz’un bir kahramanlık gecesi olduğunu belirtti.

Sarı, sözlerinin devamında; “15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak veren milyonların, vatana ve bayrağa ihanet eden hainlere karşı genç, yaşlı demeden, tankların önüne yatarak, uçakların mermilerine göğüs gererek, korkusuzca kahramanlık sergiledikleri bir gecedir” ifadelerini kullandı.

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı ise, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri anlatarak Cumhuriyet ve demokrasiye vurgu yaptı. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, 15 Temmuz’un Türk milletinin asilliğini ve cesurluğunu bir kez daha kanıtlamasına vesile olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Programın son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi ve ardından Protokolün anı defterinin imzalanmasıyla tamamlandı.