AMBULANSIN NEDEN GEÇ GELDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Telaşla 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan anneye hemen bir ambulans gönderileceği söylendi. İddialara göre hemen gelmesi gereken ambulans aileye 35 dakika sonra ulaştı. Gelen ambulansta bulunan görevlilere sitem eden aileye açıklama yapan kadın sağlık görevlisinin sözlerinin ardından ambulansın neden bu kadar geç kaldığı ortaya çıkmış oldu.

30 BİN NÜFUSLU İLÇEDE BİR AMBULANS OLUNCA...
Pandemi önlemleri çerçevesinde Pamukova Devlet Hastanesi geçici süre ile kapatılınca ilçede bulunan tek ambulans aldığı vakayı Geyve İlçesi’ne hastaneye götürmek zorunda kalıyor. Aynı anda Pamukova’da 2 vaka birden olursa ya Geyve’den bir ambulans gönderiliyor ya da Pamukova’da ki ambulansın ilk vakadan geri gelmesi bekleniyor. Hal böyle olunca da aynı anda oluşan 2 vakadan biri en az 20-25 dakika beklemek zorunda kalıyor.

ACİL VAKA DURUMUN VAHİMETİNİ ORTAYA ÇIKARDI
Annesi tarafından hemen kusturulan ve çok az miktarda çamaşır suyu içtiği anlaşılan 3 yaşındaki Derya’nın durumu neyse ki ciddi değildi.
Pamukova’da kapanan devlet hastanesinin ardından özellikle acil vakalarda son günlerde büyük bir sıkıntı yaşanmasa da bunun sinyalleri bu tür olaylarla gelmeye başladı.