AGD'DEN E-YAZ ETKİNLİKLERİ

25 Haziran Pazartesi günü başlayan kayıt çalışmaları bu hafta içerisinde de devam ederken Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, yaz etkinlikleri programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

E-YAZ ETKİNLİKLERİ NEDİR?

Yaz Etkinliklerinin yaz tatili döneminde ortaokul öğrencilerine yönelik yapıldığını ifade eden Çelik: “Kur'an-ı Kerim, İlmihal, Akaid, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Örnek Şahsiyetler ve Sosyal, Kültürel ve Teknolojik faaliyetlerle öğrencilerin maddi ve manevi sorumluluklarının yanında geçmişinin, bu gününün ve yarınının farkında olan sorumlu bir fert haline dönüştürmenin gayretidir.

Gününüz şartlarında ve pandemi sürecinin oluşturduğu koşullar doğrultusunda Yaz Etkinlikleri eğitimleri online olarak icra edeceğiz. E-Yaz Etkinlikleri sürecinde olabilecek normalleşmeler ile birlikte yerel şartlar da uygun olursa sosyal, sportif ve kültürel faaliyetleri gerekli önlemleri alarak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabii bunların hepsi mevcut sürecin nasıl ilerleteceği il doğru orantılı olacak.” dedi.

E-YAZ ETKİNLİKLERİNİN AMAÇLARI NEDİR?

Kur’an-ı Kerim’i öğretmek ve O’na uygun yaşama bilincini geliştirmenin öncelikli hedefleri olduğunun altını çizen Çelik: “Amacımız, Yaratıcıyı tanıyan ve O’na karşı olan sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmek. Gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortaya çıkarılabildiğinde birbirinden farklı ve özel birçok yeteneklerinin olduğu hepimizin malumudur. Önemli olan bu yeteneklerin farkına varmalarını sağlayacak projeler üretirken aynı zamanda insani değer ve doğrularını unutmamalarını sağlamaktır. Ailesi, sosyal çevresi ile olan ilişkileri sağlıklı bireyler yetiştirmek bu programının başlıca amaçlarındandır.” diyerek çevresinde yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalmayan bir gençliği yetiştirecek eğitim modelinin şifrelerini verdi.

E-YAZ ETKİNLİKLERİ KAYIT ÇALIŞMALARI

• Kayıtlar www.e-yazetkinlikleri.com sistemi üzerinden ‘’3 Temmuz Cuma’’ gününe kadar

kayıt formu doldurularak yapılacaktır.

• Sisteme yalnızca ortaokul (5,6,7 ve 8. Sınıf) öğrencileri kayıt yaptırabilecektir.

HEDEF GÜZEL AHLAKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK

Anne ve babaların çocuklarına bırakacağı en güzel mirasın güzel ahlak olduğunu vurgulayan Çelik, her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerlediklerinin altını çizerek, “Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Çelik, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi.

FAALİYETE DAYALI BİR MÜFREDATIMIZ VAR

Sadece okumaya ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin etkili olmayacağına vurgu yapan Çelik, iyinin, güzelin ve adaletin tesis sürecinde öğrenmenin, üretmenin ve dinlenmenin, insan olmanın gereği olduğunun altını çizerek, bu eğitimlerin asli görevlerinin bu değerleri gençlere benimsetmek olduğunu belirtti. Çelik, “Küçük kardeşlerimiz hem yüzmeyi öğrenmeli hem ata binmeyi, hem yaşadığı şehrin tarihi dokusunu tanımalı hem de ortak buluşma noktamız camilere aşina olmalı. Yaz etkinlerimizin müfredatını hep buna göre ayarladık” diyerek, gençlere verecekleri eğitimlerin müfredatlarından bahsetti.

KARINCANIN HAKKINI GÖZETEN NESİLLERE İHTİYAÇ VAR

Gençlerin mevcut durumlardan her anlamda büyük ölçüde etkilendiğinin altını çizen Ali Ahmet Çelik, bunun asıl nedeninin ise Müslüman yetişkinlerin dünyevileşmesi, gençlerin de farklı arayışlara girmesi olarak yorumladı. Çelik, “Kötü örneklerin olumsuz etkisinin olduğu yadsınamaz ama araştıran, doğru adreslerle tanışan gençlerde bir sıkıntı olmuyor. İslam’ın ne olduğunu anladıklarına bağlılıkları daha da artıyor. İslam’ı yaşamak yoldaki bir taşı kaldırmaktır, yetimleri sarıp sarmalamaktır, komşusu açken tok yatmamaktır, insanlara faydalı olmaktır, kibirlenmemek, alçak gönüllü olmaktır, yaşamak insanı yaşatmaktır. İslam’ı yaşamak, masum bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu bilmektir” dedi. Gerçekleştirilen yaz etkinliklerinin uzun vadede hem gençler hem de ülke için büyük önem taşıdığını belirten Çelik, “Çocuklarımız bizim için değerli ve yaz etkinlikleri de bu değerle mündemiç. Kalbinde inanç olmayan nesillerin içerisinde yaşadıkları topluma da diğer insanlara da zarar vermeleri çok kolaydır. Karıncanın hakkını gözeten nesillere ihtiyaç vardır. Öte yandan bugün bu coğrafyanın en temel ihtiyacı İslam’dır, İslam kardeşliğidir.

Gençler geleceğimizin teminatıdır. Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmalar ülkemiz gençliği için sığınılabilir bir liman, uzatılmış bir dost elidir. Yaptığımız çalışmalar geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edici, kararlı adımlardan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılda Geleneksel Yaz Etkinlikleri programımızı başlattık. Yapacağımız bu programlarda gençlerimizle nitelikli vakit geçirmek suretiyle onların bireysel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Programlarımıza tüm genç dostlarımızı davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.