GÖZLER BELEDİYE’DE

65 yıla yakın bir geçmişi olan ve Türkiye’nin bir markası olan Akbalık Yağlı Güreşleri, güreşlere gönül vermiş gerek pehlivanlar ve gerekse seyircilerin dört gözle beklediği bir organizasyon haline gelmiş bir oluşum. Akbalık güreşlerinin geçtiğimiz yıl tasarruf tedbirleri nedeniyle yapılmamış olması Akyazılı güreş severleri son derece rahatsız etmişti.  

ALTIN ÇAĞINI YAŞAMIŞTI

2015-2018 yılları arasında üst üste 4 kez Güreş Ağalığı yapan Efsane Güreş Ağası İdris Caymaz döneminde altın çağını yaşayan Akbalık Yağlı Güreşlerinin bu yılki akıbeti merakla bekleniyor.  Yurdun her tarafından Akbalık güreşlerine gelen insanlar şimdiden güreşlerin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Caymaz döneminde katılımın artarak devam ettiği bu etkinlikler Akyazı’nın ve Sakarya’nın tanıtımında da oldukça etkili oluyordu.

KIRKPINAR’A RAKİP

On binlerce güreş sever her yıl Akyazı’ya gelerek bu güreşleri seyrediyor ve ilçe ekonomisine katkı sunuyordu. İlgi ve coşku olarak Kırkpınar’ı aratmayacak düzeye gelen ve markalaşan Akbalık Yağlı Güreşleri’nin bu yıl yapılmayacağı konuşuluyor. Ekonomik ve Covid 19 salgını gibi sıkıntılardan dolayı böyle bir tasarrufun düşünüldüğü de ayrıca konuşulanlar arasında. 

MUTLAKA YAPILMALI

Covid 19 salgını sonrası bu yılki güreşlerin yapılmasını beklediklerini söyleyen Akyazılı güreş severler, “Efsane Güreş Ağası İdris Caymaz döneminde Kırkpınar’a kafa tutan güreşler olarak gösterilen Akbalık Güreşlerinin bu yıl da rafa kaldırılmasını doğru bulmayız. Güreşlerin daha da geliştirilerek yapılması ve ilçenin tanıtımı ve prestiji açısından fırsata çevrilmesi gerekiyor. Bu güreşlerin yapılmasını bizden çok Belediye yetkililerinin istemesi gerektiğine inanıyoruz. Akyazı’nın tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olan Akbalık güreşleri mutlaka yapılmalı.”