Hendek'te bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ilk dakikalarından itibaren Sakarya'da bulunan yetkili isimler tek tek olay yerine geldi.

Fabrikanın herhangi bir sendika tarafından örgütlü olmamasına rağmen işçi sendikalarının en yetkili ağzı Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay olay yerine ilk gelenlerin başında yer aldı. Olay esnasında Ankara'dan Adapazarı'na doğru yolda olan Atalay, hemen olay yerine giderek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Atalay, "Bu fabrikamızda sendika örgütlenmesi yok. Fakat canlarımız burada. Bizlerde onların acısını paylaşmak, bilgi almak amacıyla olay yerine geldik. Fabrika örgütlü, herhangi bir sendikaya bağlı olsaydı denetim konusunda daha dikkatli, daha ciddi olunacağı kanısındayım. Unutulmasın ki en kötü sendika bile olsa iş sağlığı konusunda denetim, hiç olmayan bir iş yerine göre kat kat daha itinalı ve titiz bir şekilde yapılabilirdi. Buradaki işçiler bizlere bağlı bir sendikada örgütlü değiller, her ne olursa olsun her zaman işçinin, emek verenin yanında olmaya devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.