Başkan Demir, servis ve otobüs şoförlerinin yaşadığı sıkıntıları Halk54.com muhabirine anlatarak çözüm bulunması çağrısında bulundu.

//Şevval Geçin//

ZAMLAR CEP YAKIYOR

Zamlardan dolayı giderlerin fazla olduğunu söyleyen Başkan Demir, "Servisçilerin durumu da vahim halk otobüslerinin de. Ağustos ayında bir zam almıştı ama akaryakıt ve sanayi bölümüne sürekli zam geldiği için alınan zammı da gerisi geri iade etmiş olduk.  Şu anda okul servis araçlarında servisler var ama ufak sorunlarımız illaki bulunuyor, sağ olsun büyükşehir belediye başkanımız her defa bizlere duyarlı davrandı. Bizlerin en büyük sorunu korsan servisçilik" dedi.

YETERSİZ DENETİM

Denetimlerin yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, "İlimizde 2015 yılında esnafı kollama ve gözetleme altında takipli plakaya geçtik. bunlara geçerken esnafımız yüksek bir bedel ödedi fakat günümüzde hiç bedel ödememiş servis açımı yapan serbest plakalı araçlar var. düpe düz esnaf emeğini çalııyorlar resmen hırsızlık yapıyorlar. Jandarma il ve ilçe emniyet müdürlüklerine dilekçelerimiz mevcut görüşmelerimiz var ancak denetim de sorun var. yeterli denetim yapılmıyor. Denetim yapılması şart" ifadelerini kullandı.

MADDİ SIKINTI ÇEKTİLER

Başkan Demir, "Üyelerimiz pandemi döneminde maddi sıkıntı yaşadığında devletimiz tarafından defa bin 1 defa da 5 bin lira verildi toplamda 8 bin lira aldı. zaten bir aracın evde yatması hiçbir şey yapmamasını bile karşılamadı. bir taraftan aldık bir taraftan fazlasıyla verdik. Toplamda 8 bin lira para verildi. Çoğu arkadaşımız plakasını çekme yapıp aracını satmak durumunda kaldı. O zamanlar 80 bin liraya sattığı araba bugün 14* 150 bin lira olduğu için yine zarara giriyor" şeklinde konuştu.