Başkan Ergül tarım üreticileri için yaptığı yazılı açıklamada;

“İlimiz bir çok dalda Türkiye’ye ekonomi kazandırıyor. Özellikle çok önemli bir verimli toprağı sahibiz. Ancak maalesef bunu değerlendiremiyoruz. Tarım girdi (Mazot, gübre, tohum, ilaç) fiyatları aldı başına gidiyor.

ÜVEY EVLAT
Geçtiğimiz günler gübreye yüzde 80 oranında zam yapıldı. İlimiz verimli toprağa sahip olmasına rağmen hükümetin açıklamış olduğu tohum desteği ve hibe desteğinden maalesef Sakarya nasibini alamadı. Sakarya çiftçimiz ne yazık ki üvey evlat muamelesi gördü.

BIRAKIN BU İŞİ ESNAF YAPSIN
Bunun yanı sıra yerel yönetim tarıma destek vermeli. Et, süt, yumurta, bal ve çay reyonları açmakla tarıma destek olunmaz. Burada sadece vatandaşa destek esnafa köstek olunuyor. Bırakın bu işi esnaf yapsın bu işi. Sayın başkan Yüceye sesleniyorum çiftçimize her türlü desteği verin. Eksinler biçsinler. Esnafımızda ürünlerini köylüden alıp satsınlar. Sizler ise fiyat konusunda denetimi yapın. Birkaç bin dönüm üzerine ürün ekmek belediyecilik işi değildir. Bırakın çiftçimiz eksin. Sizde çiftçiye tarım girdileri konusunda destek verin. Çiftçinin dayanacak gücü kalmadı.” dedi.