//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yeni yılın ilk günlerinde şehre müjdelediği yeni otoban girişiyle ilgili meclis toplantısında son bilgileri paylaştı.

Başkan Yüce, "Pekşen Otoban bağlantı yolu projemizi Karayolları Genel Müdürlüğümüzün onayına sunduk ve kabul gördü. Karayolları Genel Müdürlüğünün belirlenen güzergahta otoban giriş çıkışları için gerekli olan ilaveyi gerçekleştirdi. Bende 2021 yılının ilk günü 1 Ocak'ta ihalenin gerçekleştiğini ve çalışmalara başlandığını ilan ettim. Bizde Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak plananan güzergahtaki kamulaştırma çalışmalarını hemen hemen tamamladık. 2500 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğinde yapılacak olan yeni yol ile D-100 karayolu, Anadolu Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu arasındaki bağlantıyı sağlayacak ve şehrimizin ulaşım ağındaki bağlantılarını kuvvetlendirmekteyiz." dedi.

Başkan Yüce, "Malumunuz, Sakarya deprem yaşayan bir şehir. Allah korusun acil bir durumda bu otoyolu ulaşımı sağlayacak bağlantı yollarında ciddi manada yoğunluk oluyor ve ihtiyaç oluyor. Kuzey marmara Otoyoluyla zaten bir otoban çıkışı yapıldı. Birde yine D-100'den bir otoban çıkışımız vardı. Şuanda birde pekşenlere gelecek olan Türk Traktör fabrikasının oradan bir otoban çıkışı yapıyoruz. Şehrimize 3 tane yeni otoban çıkışı yapılıyor. 1 çıkış var, 2 tane daha ihale edilmiş oluyor. Karadenizde bulduğumuz yer altı kaynaklarına ülkemizin dört bir yanına ulaştıracak güzergahlara ihtiyacımız olacaktır. Bu otoban girişleri ile inşallah bu ihtiyaçlarımızı karşılayacak ve Sakarya'yı bu kaynakların transferinde önemli bir durak haline getireceğiz. Ayrıca şehrimizin kuzey ve güney ilçeleri için alternatif bağlantı yolu oluşturacak ve ulaşım kolaylaşacaktır." dedi.