// Hüseyin Cumalı //

SAKARYA
Akyazı ilçesinde bir tıp merkezinde çalışan iç hastalıkları uzmanı Dr. Hasan Tepeçınar, koronavirüse yenik düştü. Koronavirüse yenik düşen doktorun, havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar’ın ağabeyi olduğu öğrenildi.

Dr. Hasan Tepeçınar

İSTANBUL
İstanbul Bahçelievler'de bulunan Medical Park Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Engin Türkmen, 1 ay önce yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yaklaşık 1 ay kadar önce yeni tip koronavirüs (KOVID-19) teşhisi konan Yard. Doç. Dr. Türkmen, son 3 haftadır yoğun bakımda tedavi gören Türkmen evli ve 1 çocuk babasıydı.

Yard. Doç. Dr. Engin Türkmen

ANTALYA
Ve bügün Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında Biyokimya Uzmanı olarak görev yapan 51 yaşındaki Dr. İbrahim Onur hayatını kaybetti. Bir süredir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde korona virüs tedavisi gören Dr. İbrahim Onur 2 çocuk babasıydı.

Dr. İbrahim Onur

100 AŞKIN ÖLÜM
Koronavirüs ile birlikte canını ortaya koyarak insan sağlığı için çalışan sağlık ordusu 11 Mart’tan bu yana 100’ü aşkın Sağlık Şehidi verirken Türkiye’de halen kendini bilmezler Covid-19 ile ilgili tedbir ve önlem almıyor. Devletin getirdiği yasaklara da uymayan bir çok kişi maske, sosyal mesafe ve temizlikten uzak yaşadıkları hayat nedeniyle Korona Virüsü tetikliyor.

EYY VİCDAN
Hem ailelerinin, hem çevrelerindeki insanların, hem toplumun hem de kendi sağlıklarını düşünmeden hareket eden bu kendini bilmezlere denecek çok ama çok söz var. Ancak biz bu sözleri söylemek yerine sadece şunu soruyoruz. Bunca insan Korona Virüsten ölürken, bunca sağlık çalışanı Sağlık Şehidi olurken hiç mi vicdanınız titremiyor! Sizde hiç mi vicdan yok! Sahi sizde vicdan var mı!