//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, belediyenin başlattığı Karadeniz’e Pedal Çevirelim projesi kapsamında yürütülen Uygulamalı Girişimcilik ve Mentörlük Eğitimi’nin sertifika törenine katıldı.

Törende söz alan Ayla Karasu isimli girişimci, bir acıdan yola çıkarak gerçekleştirmek istediği bir projeyi anlattı. 

Çölyak hastaları için glütensiz gıda üzerine Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak istediğini ifade eden Ayla Karasu "Ben bir acıdan yola çıkarak projemi gerçekleştirmek istiyorum. Kız kardeşim uzun zamandır çölyak hastası. O yüzden onun yemek yerken yemek seçimlerinde ne kadar zorlandığını gördüm. Bu yüzden de glütensiz gıda üzerine ne yapabilirim diye düşündüm. Benim için bir fırsat bu, çünkü araştırdığım zaman dünyada 100 kişiden 1 kişi çölyak hastası. O zaman Türkiye'de eğer 81 milyon yaşıyorsa 800 bin kayıtlı hastamızın olması gerekiyor. Ama kayıtlı olan 63 bin kişi sadece... Bu kanayan bir yaramız... Çünkü bu gıdalara erişimde zor. 1 glütensiz simit 5 TL, 4 dilim baklava 50 TL, 1 dilim su böreği 20 TL. O zaman bu bir zengin hastalığı mıdır? Hayır, hepimizin hastalığı bu ama çözüm bulmak hepimizin görevi. Buna katkıda bulunabilir miyim diye bende böyle bir proje gerçekleştirdim. Sonra da şöyle düşündüm; Neden Büyükşehir Belediyemizle işbirliği yapmayalım? Vatandaşlar bu gıdalara kolay ulaşsın istedim. Bu bağlamda bize destek veren, bu işi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm eğitmenlerimize, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kadın girişimcinin projesini değerlendireceklerini ve seferber olacaklarını kaydeden Başkan Ekrem Yüce ise "Bahsettiğiniz konuyu değerlendireceğiz. Glütensiz gıdaları oluşturmak için bizde seferber olacağız. Öyle bir imalathane açmak için notlarımı aldım." şeklinde konuştu.