Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanında bulunan 55 bin metrekarelik alanda kurulacak Güneş Enerji Sistemi ile 4.99 megavatlık güçle enerji üretileceğini açıkladı. 14 Temmuz’da TEDAŞ ile iletim hattı projelerini, 17 Temmuz’da SEDAŞ ile bağlantı anlaşmalarını gerçekleştirdiklerini Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda açıklayan Başkan Ekrem Yüce, projenin maliyetinin 3,75 milyon dolar olduğunu ifade etti.

TÜKETTİĞİ ENERJİYİ ÜRETEN ŞEHİR
SASKİ marifetiyle hayata geçirilecek GES ile kurum bünyesinde hizmet sunan arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinin tüm elektrik ihtiyacı karşılayacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) belgesinin alındığını ve imar planlarında gerekli düzenlemelerin yapıldığını dile getirdi. Güneş Enerji Sistemi için proje çalışmalarının tamamlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Ekrem Yüce, enerjide tükettiğini üreten bir şehir olmaya devam edecekleri belirterek projenin hayırlı olmasını diledi.

MALİYETİNİ 4,5 YILDA KARŞILAYACAK
Güneşten enerji üretecek projenin detaylarına ilişkin Halk54.com'a özel açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, projeyi kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirdikleri takdirde maliyetini 4,5 yılda karşıladıklarını belirterek, “Tükettiğini üreten şehir iddiamızı güçlendirecek yeni bir çalışmayı daha inşallah hayata geçireceğiz. Çevreci anlayış doğrultusunda 55 bin metrekare alanda Güneş Enerji Sistemi ile güneşten enerji üreteceğiz. Ürettiğimiz elektriği kurumumuz bünyesinde bulunan arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinde kullanacağız ve kurum olarak yeni bir tasarruf hamlesini gerçekleştirmiş olacağız. Proje ile kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz. Enerjiden yapacağımız tasarruf ile de hizmet atağımız daha da hızlanacak. Hayırlı olsun” dedi.