VELİLERE UYARI
Akyazı'da Zafer Camii Derneği, çocukların cami bahçesinde top oynaması nedeniyle şadırvanın camları ve çevre aydınlatmalarının kırıldığı, masa ve sandalyeler ile çimlerin zarar gördüğünü belirterek velilere uyarıda bulundu. Dernek, çocukların cami bahçesinde top oynamamaları konusunda bilgilendirilmelerini isteyerek oluşacak zararların giderilmesi için velilerden ücret talep edilebileceğini bildirdi. Veliler de bu duruma tepki göstererek, “Çocukları camilerden soğutmayalım” dedi.

3 SEFER TEMİZLETTİM
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yazıcı, sorunun çözümü için cami yanında bulunan  bir arsayı izin alarak 3 sefer temizlettiğini, ağaçları budadığını, çocuklarla birlikte çöpleri birlikte temizleyip çocuklar için geçici bir oyun alanı hazırladıklarını söyledi. Çocukların bu alanda oynamaya başladığını ancak bir kişinin söz konusu arsayı arsa sahibinden kiraladığını anlatan Yazıcı, şu ifadelere yer verdi; "Biz temizledik. 'Çocukların oyun alanı buraya girme' dedik. Netice de arsa sahipleri de kiraya vermeye razı gelince. Mecburen oradan çocuklar çıktı ve yine cami bahçesine geri döndüler. 

YİNE SORUN ÇIKTI
Daha sonra yine sorun yaşanınca ben yine devreye girdim. Caminin yan tarafında 250 metrekare arsayı sahibiyle anlaşarak 200 bin TL'ye camiye almak istedim ama 2 ay geçti bir  sonuç çıkmadı. Yine çocuklar ortada kaldı. Netice de cemaat haklı ama çocuklar da haklı. Çözüm çocuk parkı veya oyun alanın olmamasından kaynaklı. Belediyeyle görüştük ne yazık ki  yakın çevrede belediyeye ait çocuk parkı yapacak arsa bulunmuyor" dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Derneğin velilere yaptığı uyarıya ilişkin konuşan Muhtar Yazıcı; "Burada dernek çocuklar caminin etrafından uzaklaşın diye bir şey dememiş. Sadece verilen zararlar var. Bunların gerekirse velilerden karşılaşacağını söylemişler. Cemaatin rahatsız edilmeden, çocukların top oynamasını sakıncalı olacağını velilere iletmişlerdir. Şu an da bu velilerle ve cemaatle görüşmeler devam ediyor" diye konuştu. /Akyazıhaber.com