KORONAVİRÜS ÇALIŞMALARI VE MAHALLE SORUNLARI KONUŞULDU

İyi Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı başlatmış olduğu ‘Muhtarım Seninleyiz’ projesi kapsamında, Adapazarı ilçesindeki muhtarları ziyaret etmeye başladı. İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, Adapazarı Belediyesi meclis üyeleri ve yöneticilerin katıldığı program çerçevesinde, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Korucuk, Camili ve Karaman muhtarlıkları ziyaret edildi. Yapılan ziyarette muhtarların koronavirüs kapsamında yaptığı çalışmalar, mahallenin sorunları ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

SORUNLARI YERİNDE DİNLİYORUZ

Konu hakkında açıklama yapan Dokumacı; içinde bulunduğumuz bu zor dönemde, başlattığımız proje ile sahada olan ve vatandaşların sorunları ile birebir ilgilenen, fedakar muhtarlarımızı gerekli önlemleri alarak ziyaret ediyoruz. Böylece hem onların çalışmalarındaki zorlukları, hem de vatandaşlarımızın ve mahallelerimizin sorunlarını yerinde dinliyoruz. Biz İYİ Parti olarak şimdilik muhalefet konumumuz gereği, vatandaşın daha iyi hizmet alabilmesi için, onların sesi olmaya ve yanında olmaya çalışıyoruz.

YARDIM DAĞITIMINDA ADİL OLUNMALI

Şu ana kadar yaptığımız ziyaretler de, en önemli sorunu, vatandaşlarımızın yardım için koştuğu ilk yer olan, muhtarlarımızın elinde yeteri kadar yardım kolisi ve maske olmaması olarak gözüküyor. Bu vesile ile hem hayırseverleri hem de yöneticileri bu hususta muhtarlarımızı acilen desteklemeye davet ediyoruz. Yine dağıtılan nakdi yardımlarda adaletsizlik olduğu, bu konuda da merkezi yönetimin ve yereldeki merkezi yönetim temsilcilerinin, mahalleleri en iyi bilen muhtarlardan bilgi almalarında fayda olacağı kanısındayız. Aksi takdirde; örneğin üzerine mal gözükmeyip, durumu iyi iken yardım alan olduğu ancak üzerine eski bir arabası var diye, büyük sıkıntı içinde olan vatandaşın yardım alamadığı bilgisini aldık. Devletin mümkün olduğu kadar fazla vatandaşa yardımının yanı sıra, bu yardımın dağıtımında adil olunması önemli bir husustur. Yine Karaman Mahallemiz, hazır olduğu söylenen kapalı pazar yeri projesinin bir an önce hayata geçirilmesini, bekleyen okul projesinin hızlandırılmasını ve özellikle de geceleyin vatandaşa saldıran başıboş köpekler ile ilgili önlem alınmasını beklemektedir.” şeklinde konuştu.

Adapazarı İlçe Başkanlığı’nın ‘Muhtarım Seninleyiz’ projesi kapsamında önümüzdeki günler de diğer muhtarlıkları ziyaret ile çalışmalara devam edecek.