Sakarya’nın tanıtılmasında 2020 Dağ Bisikleti Maratonu Dünya Şampiyonası’ndan sonra En etkin rollerden birini üstlenen “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali” ile ilgili çarpıcı rakamlar ve istatistikler ortaya çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük desteğiyle 16-19 Eylül tarihleri arasında Sapanca Kırkpınar Sahili’nde bulunan fuar alanında yapılan festivale toplam 126 firma, 23 belediye, üniversite ve sivil toplum kuruluşu katıldı.

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nde katılımcıların yüzde 98’i festivale katılımlarından dolayı memnun olarak ayrıldığı istatistiklere yansırken, katılımcıların yüzde 96’sı gelecek yıl tekrar katılmayı planlandığı belirlendi. Türkiye’nin en kapsamlı Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali boyunca 22 bin 993 ziyaretçi festival alanımızda ağırlandı.

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festival Koordinatörü Hüseyin Resmi Adıyaman, “Pandemi ile birlikte sektörde bulunan durgunluk yapılan festival ile yerini kısmen de olsa hareketliğe bıraktı. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz festivale 126 firmanın Pandemi gibi sıkıntılı bir ortamda katılması ve alınan önlemler sayesinde Pandemi sıkıntısı yaşanmadan festivalin sona ermesi bütün katılımcılar gibi emeği geçen herkesi mutlu etmiştir” dedi.

Süs bitkiciği ve peyzajla ilgili hareketliliğin ticari anlamda katılımcılara ekonomik imkan sağladığını da anımsatan Adıyaman, “ 23 bin dolayında ziyaretçimizin festivale katılması, 126 firmanın ürün yelpazesini sunması, 23 belediye ve STK’nın festivale katılmasını Sakarya’nın sektörde söz sahibi olması anlamında çok önemsiyoruz. Festivale katılan ve destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.