Karasu Hürriyet/Tömek Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından maden ocağı adı altında açılmak istenen “Maden (Kumtaşı) Ocağı ve Kırma -Eleme Tesisi" yeniden gündemde. Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, özel şirketin ilk başvurusunda Valilikçe verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının halen geçerli olduğunu ilgili taraflara bir yazı ile duyurdu.

MUHTAR VEKİLİ

Hürriyet Muhtar Vekili Cumhur Özkan, bölgenin geçim kaynakları olan fındık bahçeleri ve diğer tarım alanlarıyla çevrili merada aynı zamanda hayvancılık yapıldığını belirterek, tebliğ edilen yeni kararla büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Açılması düşünülen taş ocağının yoğun şekilde tarım yapılan Akkum Ovası’na da hakim bir tepede kurulacağı bilgisini veren Özkan şöyle konuştu:

MÜCADELE SÜRECEK

“Biz süreç başladığı günden beri bu ocağın bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitireceğini çeşitli girişimlerle kamuoyuna ve ilgililere anlattık. Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım, yaz aylarında Acarlar Longozu’nda mahallemizden bir heyetle görüştü. Kendisine durumu anlattık. Bizlere ‘İçiniz rahat olsun. Ben size teminat veriyorum. Bu ocak açılmayacak’ şeklinde beyanda bulundu. Şimdi bakıyoruz başa dönülmüş ve valiliğin o dönem verdiği ÇED Gerekli Değildir kararının geçerli olduğu söyleniyor. Biz ocağın açılmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kaynak:Karasuhaber.com