TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Cumhuriyetin kuruluşunun 98'nci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Gürpınar mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğumuzun en önemli dönüm noktasını oluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98 nci yılını gururla kutluyoruz.

Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçerken, ülkemiz genel ekonomik durumu, özellikle üniversite mezunu gençlerimizin işsizliği, Koronavirüs – Covid 19 salgını gibi yaşadığımız bazı olaylar hepimizi etkilemiş ve üzmüştür.

Atatürk`ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez görevidir. Cumhuriyet her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç verecektir.

-Cumhuriyet bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır.

-Cumhuriyet yeni ufuklar demektir.

-Cumhuriyet aydınlık bir gelecek demektir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımız ile İnşaat Mühendislerinin ve sevgili ailelerinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar diliyoruz."