Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin başkan seçilmesinin ardından aradan geçen 20 ayda bir çok projeye imza atıldı. İşte Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerden bazıları...

1. Sakarya Köprülü Kavşak projesi: 9 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen temel atma töreni ile çalışmalar başladı. Hali hazırda hızlı bir şekilde devam ediyor.

2. Meydan Düzenlemeleri; Şehrimize yeni alanlar kazandırmak için meydan düzenleme ve yenileme çalışmaları Geyve meydan düzenlemesi devam ediyor. Unkapanı meydan düzenlemesi devam ediyor.

3. İmam Hatip Okulu: 25 Eylül Cuma günü temeli atılan Sakarya Adapazarı İmam Hatip Okulu’nda çalışmalar hızla devam ediyor.

4. Karaman Engelsiz Millet Bahçesi: 6 Kasım Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Karaman Engelsiz Millet Bahçesi sosyal ve oyun alanları ile tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

5. Melen Botanik Vadisi: 8 kilometre uzunluğa sahip olan, Kaynarca, Karasu ve Kocaali ilçelerinin sınırlarında yer alan Melen Botanik Vadisinde biberiye, lavanta ve ıhlamur dikimleri ve hasatı gerçekleştirildi.

6. Hendek İtfaiye Hizmet Binası: 2 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 91 mahalleye hizmet sunacak olan Hendek İtfaiye binası içerisinde 8 araçlık garaj, idari odalar, spor odası, eğitim salonu, yatakhaneleri ve yemekhanesi olan kompleks bir yapı olacak. İnşaat devam ediyor.

7. Kenevir Projesi: Alancuma’da 100 dekar alan üzerine ekimi gerçekleştirilen kenevir hasadı yapıldı.

8. 54 Katılımlı Arıcılık: Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile arıcılık yapmak isteyen ailelere hem maddi hem de teknik destek verildi.

9. Bisiklet Dostu Şehir ( SAKBİS, UCI, BMX, Bisiklet Yolları): Dünyada 12 şehirde olan “Bisiklet Dostu Şehir” unvanını alan 13. şehir olduk.

10. Asfalt Çalışmaları: Başkkan Yüce'nin göreve geldiği günden bugüne günceo larak 782 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi

11. Cadde ve Sokak Yenilemeleri (Lüleci, Hacıoğlu, Suat Yalkın, Yazlık, Bağlar): Şehrimizin güzelleşmesi ve estetik bir görünüm kazanması için cadde ve sokakları yenileme çalışmaları devam ediyor.

12. Yazlık Köprüsü: Sabahattin Zaim Bulvarı ile Süleyman Binek Caddesi’ne bağlantıyı sağlayacak olan köprü ile Serdivan’a geçişler rahatlayacak.

13. Fidan A.Ş: Şehrimizdeki tarım potansiyeli artırmak, üreticimize destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

14. HAVASAK: Sabiha Gökçen’e daha rahat bir ulaşım sağlanması için hayata geçirildi

15. Süt54: Yerel üreticilerimizi desteklemek ve hemşerilerimizin daha sağlıklı süte ulaşabilmesini kolaylaştırmak adına hayata geçirildi.

16. Bal54: Ülkemizin en büyük bal üreticisi şehri olma yolunda çalışmalar sürdürülüyor.

17. Kabak54: Şehrimizin en önemli kültür değerlerinden biri olan Kabak’ı ülkemize ve dünyaya duyurmak için çalışmalar sürüyor.

18. AKÇAY Barajı: Göreve geldiğimizde % 58’i tamamlanmış olan barajda maddi imkansızlıklardan dolayı duran çalışmaları finans temin ederek yeniden başlatarak inşaat tamamlandı ve su aktarımına başlanıyor.

19. Karaman Güneş Enerji Santrali: 30 milyon TL yatırımla Yenikent Karaman Mahallesi’nde 55 bin metrekare alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali Projesi ile her yıl 4 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Çalışmalar devam ediyor.

20. Deprem Borçları: 1999 depremi sonrasında kullanılan ve geri ödemesi devam eden deprem kredisinin kalan 270 milyon TL’lik kısmı Başkan Yüce’nin ve Milletvekillerimizin gayretleri ile meclis kararıyla iptal edildi.

21. Millet Bahçesi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte eski Atatürk Stadyumunun bulunduğu alana Millet Bahçesi kuruldu.

22. Yöresel Ürünler Pazarı: Erenler’de 2 bin 17 metrekare alan içerisinde inşa edilen pazarda 18 adet sergi alanı ve yöresel ürünler merkezi yer alacak. Çalışmalarda sona gelindi.

23. Ormanpark Yenileme: Orman Park’ta yenileme çalışmalarımız devam ediyor.