SAÜEAH'ta bulunan karantina bölümünde 4 hastanın corona virüs şüphesi ile gözlem altında tutulduğu ortaya çıktı. Hastalardan 3'ünün kadın bir hastanın ise erkek olduğu öğrenildi. Kadın hastalardan 60 yaşlarındaki bir bayanın gittiği ümre ziyareti dönüşü mahallesinde bulunan sağlık ocağına gittiği daha sonrada buradan SAÜEAH'a şüphe üzerine sevk edildiği belirtildi. Şiddetli öksürük ve ateş şikayetleri ile hastaneye gelen kadın bu sabah saatlerinde taburcu edilerek eve gönderildi.

Bir diğer kadın hastanın İran yada Irak'tan geldiği ve yüksek ateş şikayeti sonrasında geldiği SAÜEAH'ta karantina altına alındığı yapılan testlerin negatif çıkması sonrasında normal servise alınarak tedavisinin burada sürdürüleceği bilgisi alındı. Corona virüs şüphesi ile karantinaya alınan bir dğer hastanın ise Sakarya Üniversitesi öğrencisi olduğu ve yurt dışına gittikten sonra dönüşte ağır grip belirtileri nedeniyle hastaneye geldiği söylendi. Üniversite öğrencisi genç kızında yapılan testlerinde pozitif bir bulguya rastlanılamadı. Görünen yüksek ateş ve grip belirtilerinin yanında italya'dan geldiğini söylemesi üzerine bir anda Corona Virüsü şüphesi ile karantinaya alınan erkek bir şahsın ise ayrı bir odada tutulduğu ve durumunun diğerlerine göre daha ağır olmasına karşın Corona Virüs taşımadığı anlaşıldı.

SAÜEAH'ta bulunan dört hastanında corona virüs testlerinin negatif çıktığını belirten yetkililer, bu tür şüpheli vakaların sürekli geleceğini ve en ufak bir şüphe dahi duyulsa karantinaya alınmalarının gayet normal karşılanmasını istediler. Virüsün yayılmasını önlemek için alınan bu önlemlerin aksatılmadan devam edeceği de belirtildi.