YÜZDE 90’A VARAN DÜŞÜŞLER
Sakarya genelindeki  Koronavirüs yoğunluğu, alınan tedbirlerle birlikte düşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylardan bu yana uygulanan kısıtlamalar neticesinde yüzde 90’lara varan azalmaların görüldüğü virüs yoğunluğu, HES uygulamasından erişilebilen Koronavirüs yoğunluk haritasına da yansıdı. 

CİDDİ ORANDA AZALDI
Özellikle nüfus bakımından kalabalık olan Adapazarı ve Serdivan çevresindeki virüs yoğunluğu, alınan tedbirlere rağmen uzunca bir süre azalmamıştı. Ancak güncellenen yoğunluk haritasına göre, Adapazarı, Erenler ve Serdivan çevresindeki virüs yoğunluğunda da ciddi azalmalar görülüyor. Şehirde vaka sayıları 50 ölüm sayıları ise 2-3'lere kadar düştü.

İLK GÜNDEN TATİL YERLERİ VE OTELLERE
Alınan tedbirlere uyulması neticesinde Sakarya genelindeki virüs yoğunluğu, en kalabalık ilçelerde bile her gün azalmaya devam ederken okulların tatil olması ile birlikte uzmanlardan yeni uyarılar da yapılmaya başlandı. “Tatil” olduğu düşüncesiyle vatandaşların rehavete kapılmasını istemeyen uzmanlar, vatandaşlara evlerinden çıkmamaları için uyarılarda bulunuyor. Nitekim, tüm uyarılara ve salgın riskinin hala devam ediyor olmasına rağmen vatandaşlar, sömestr tatiline girdiğimiz ilk gün itibarı ile yakın çevrede bulunan Kartepe, Düzce, Sapanca gibi kış tatili yapılabilecek yerlere akın etti. 

HER AN YENİDEN ARTABİLİR
Sömestr tatili nedeniyle bir çok vatandaşta özellikle ailelerini memleketlerine uğurlamaya hazırlanıyor. Tatilin 3 hafta sürecek olması nedeniyle diğer illere akrabalarını ziyarete giden ve Sakarya'ya gelenlerin yanında vakit geçirmek için kayak merkezlerine giden vatandaşların neden olduğu kalabalığın, önümüzdeki günlerde yoğunluk tablosuna nasıl yansıyacağı merak ediliyor.