Ferizli Doğancı- Abdurrezzak-Tokat ve Seyifler Mahalleleri sınırları içerisinde Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB ile igili Mümin Yüzügülen, Fehim Eşsiz ve Mümin İnal tarafından, yapılan yer seçimi işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle, Sakarya 2. İdare Mahkemesine açtıkları davada yaptığı incelemeler sonucunda yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti.

KAMULAŞTIRMA YAPILAYAMAYACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü mahkeme kararı sonrasında İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili temyiz süreci tamamlanana kadar OSB alanıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmaması geerkitğini taraflara tebliğ etti. Bakanlığın bu yazısı sonrası Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB bölgesinde her hangi bir kamulaştırma işlemi yapılamayacak.

AYHAN SEFER ÜSTÜN'ÜN PROJESİYDİ

Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB, AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi kurucuları arasında yer alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün büyük projesiydi. Üstün OSB'nin kurulmasıyla ilgili bürokratik işlemleri takip ederken o dönem kendisiyle birlikte hareket eden eski AKP Ferizli İlçe Başkanı Dursun Ali Dal da OSB'nin kuruluşuyla ilgili bir dernek de görev almıştı.

FERİZLİ'İN VERİMLİ TARIM ARAZİLERİNDE

Ferizli'nin verimli tarım arazilerinde kurulması planlanan Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB, 5 bin 200 dönüm araziyi kapsıyor. Tarım arazilerinin köylülerden ucuz fiyata alarak büyük bir rant elde etmeyi amaçlayan çok sayıda sanayicinin köylerde arazi alımına devam ettikleri belirtiliyor.

Kaynak: Ferizlide.com