Uzun bir süredir aralıklarla etkili olan soğuk ve karlı hava cumartesi gününden itibaren zirveye ulaşacak. Meteoroloji'nin verilerine göre, 6 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışının Sakarya dahil 81 ilde etkisini hissettirmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ GÜNCEL HARİTAYI YAYIMLADI
Meteoroloji'den gelen son dakika haritalı hava durumu paylaşımında cuma gününden itibaren Sakarya ve çok sayıda ilde uzun süreli kar yağışı etkili olacak.

SAKARYA'DA KAR YAĞIŞI EN AZ 5 GÜN SÜRECEK
Uzun bir süredir beyaz örtüye hasret kalan Sakaryalılar, Cuma akşamından itibaren başlayacak olan ve en az 5 gün sürmesi beklenen kar yağışıyla birlikte kara doyacak.

Cuma gecesi sıcaklıklar eksi 1 dereceye kadar inerken, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri de soğuk havanın etkisiyle birlikte kar yağışı kendini gösterecek.

"Sakarya'da hava durumu nasıl olacak?" diye merak edenler Ocak ayının son haftasında soğuğu iliklerine kadar hissedecek.

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİNİ
Hava sıcaklıklarının yarından (Perşembe) itibaren batı kesimlerden başlayarak hafta sonunda iç ve doğu kesimlerde artacağı ancak Cumartesi gününden itibaren tekrar kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

20 Ocak Perşembe Hava durumu

Orta ve Doğu Karadeniz'de kar yağışının etkili olması beklenirken Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun ve Artvin'de sıcaklıklar 1 derecelere kadar düşecek. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde de kar yağışı ve dondurucu soğuklar etkisini gösterecek. Batı kesimlerde hava güneşli ve parçalı bulutlu olarak seyrederken İç Anadolu bölgesinde hava bulutlu.

21 Ocak Cuma Hava durumu

Cuma gününden itibaren batı bölgelerinde kar yağışı kendini göstermeye başlayacak. İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli dahil birçok kentte hava soğuk ve kar yağışlı. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde kar bir günlük mola verirken güneş kendisini gösterecek.

22 Ocak Cumartesi hava durumu
Kar yağışı Marmara Bölgesi'nden İç Anadolu ve Batı Karadeniz'e kadar yayılacak. Doğu Karadeniz'de hava kapalı olurken Akdeniz ve Ege'nin güneyinde hava yağmurlu olacak.

23 Ocak Pazar hava durumu

Pazar günü itibariyle kar yağışı yurdun yüzde 80'ini etkisi altına almış olacak. İstanbul, Ankara, Bursa, Manisa, Muğla, Kocaeli, Bursa dahil çok sayıda ilde kar etkisini gösterecek. Hava sıcaklıkları eksi derecelere kadar düşecek.

24 Ocak Pazartesi hava durumu

Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin 81 ilinde kar yağışı görülecek. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere çok sayıda ilde görülmesi beklenen kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar yer yer eksi 10 derecelere kadar inecek.