HALK54.COM
Arifiye ilçesinde yeni dizayn edilen Atış poligonunun tanıtımı yapıldı. Yapılan tanıtımın ardından Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, açıklamalarda bulundu.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya'ya geldiği 4 yılda yaptığı projeleri anlatırken, İl Emniyet Müdürlüğü binası ve ilçedeki emniyet binalarının son durumu hakkında bilgiler verdi. 

Sakarya'daki suç sayısının Türkiye ortalamasının çok altında indiğini söyleyen Müdür Kaya, ayrıca Sakarya'da drone filosu oluşturacaklarını da açıkladı. 

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI İHALE AŞAMASINDA!
İl Emniyet Müdürlüğü binasının ihale aşamasında olduğunu kaydeden Müdür Kaya, Sakarya'ya geleli 4 yıl oldu. Bir Emniyet Müdürü şehre geldiğinde ilk yapacağı şey şehirle alakalı brifingleri almak ve kendilerine öncelikli işler ve hedefler belirlemek olur. Bizim hedefimizde onlardı. Geldiğimizde Sakarya Emniyeti'ne yakışmayacak şekilde çok eskiden kalan ve çoğu deprem hasarlı olan binalar bulduk. Ve gecikmeden biz binalarımızı yapma işini kendimize misyon edindik. İl Emniyet Müdürlüğü binasının ve diğer yapımı bitmek üzere olan 5 ilçe emniyet binasının ve ayrıca da 5-6 tane de diğer ilçe binalarının projelerini yapma aşamasındayız. Onları yatırım programlarına aldık. 

İl Emniyet Müdürlüğü binamızın bütün prosedürlerini geçtik, aştık. İhale aşamasındayız. 6 bin metrekare kapalı alan olacak. Maltepe'de ve E-5'in kenarında olacak. Güzel bir lokasyon olduğunu düşünüyoruz. 

Akyazı, Hendek, Kaynarca, Karapürçek ve Karasu'nun binaları bitmek üzere." diye konuştu.

"HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK"
Sakarya'da 100 bin kişide suç oranının Türkiye ortalamasının altına düştüğünü söyleyen Müdür Kaya, "Bunları tamamladıktan sonra bir polisin, bir emniyet teşkilatının en önemli misyonu suçları azaltmak... Ama az da olsa gerçekleşen suçların da faillerini yakalamak ve o suçluları aydınlatmaktır. Biz ikisinde de çok şükür yüksek hedefler belirledik ve bu hedeflerimize ulaştık. 

"SUÇ ORANI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA"
4 sene önce Sakarya'da 100 bin kişiye düşen suç sayısı 3 bin 800'lerde iken şuanda hem Türkiye ortalamasının çok altında hem de Sakarya için en gerçekçi en ideal hedefi belirleyerek suç sayısındaki indirgemeyi başaracağımızı düşünüyorum. 1 ayımız var, şuanda 100 bin kişiye 2 bin 300 suç düşüyor. Sakarya hep hedefini 100 bin kişide 2 bin 500 suç düşecek şekilde stabil hale getirebilirse bu ideal bir iş olur. Bu hedefte, çalışma da ideal olur. Bizim amacımız, hedefimiz bu." şeklinde konuştu. 

DRONE FİLOSU OLUŞTURULACAK!
Sakarya'da drone filosu oluşturacaklarını belirten Müdür Kaya, "Drone filosu oluşturuyoruz. Her ilçede 1 tane drone olacak şekilde kampanya başlattık. Bunda baya bir yol aldık. Her ilçe 1 adet drone aldığı takdirde 16 tane dronemiz oluyor. 16 drone olduğunda diyelim ki kontrolsüz konvoylar var. Drone ile bunları ikaz edeceğiz ve tespit edeceğiz. Diyelim ki bir olayda dronelerimizi göndereceğiz, olayla ilgili maddi delil elde edeceğiz. Olayın faillerini kovalamada, yakalamada ve bulmada bunlardan istifade edeceğiz. Bütün düğünlerde mesajlar göndereceğiz.

"AMACIMIZ SAKARYA'YI HUZUR ADASI YAPMAK"
Bunları yaparken de kişisel verilere, insan haklarına vs. bunları saygılı bir şekilde yapacağız. Hukuk çerçevesinde, mevzuatın bize izin verdiği ölçülerde yapacağız. Bunların da çok başarıya ulaşacağını düşünüyorum. Amacımız Sakarya'yı huzur adası yapmak... Çok mesafe aldığımızı düşünüyorum. İnşallah böyle de sürüp gitmesini umuyorum." ifadelerini kullandı.