Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından hazırlanan “Bir Destandır Çanakkale” isimli proje kapsamında Milli Birlik ve Beraberlik duygularının pekiştirilmesi, tarih ve kültür birikimlerine katkı sağlanması amacıyla, Sakarya'daki üniversitelerinde öğrenim görmekte olan 52 kişilik kız öğrenci grubu Çanakkale'ye götürüldü.

22-24 Ekim 2021 tarihleri aralığında Çanakkale iline ziyaret gerçekleştirilen etkinlik kapsamında öğrencilere 57. Alay, Conkbayırı, Anzak Koyu, Şehitler Abidesi, Şahindere, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ve Rumeli Mecidiye Tabyası gezdirilerek, şehit ve gazilerimiz yad edildi.

Medeniyetlerin beşiği Anadolu tarihi ve kültüründe çok büyük önemi olan Truva Antik Kenti ve Müzesi rehber eşliğinde ziyaret edilerek etkinliğin tamamlanmasının ardından tekrar Sakarya'ya dönüş yapıldı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, tarihimizde milli ve manevi değere haiz yerler ile tarihi ve kültürel önemi olan yerlerin ziyaret edilmesi amacıyla başka sosyal projelerinde hazırlanmaya devam edileceği söylendi.