GELECEĞİN TEMİNATI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Birinci önceliğimiz, geleceğin teminatı çocukların sağlığı ve can güvenliğidir. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından kentteki eğitim binalarında kontroller yapılmıştır. Değerlendirmeler neticesinde “Deprem Tahkik Raporları” hazırlanmıştır.
KARAR ALINMIŞTIR
“Raporların sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda 17 eğitim binası hakkında yıkım kararı alınmıştır. Yaz döneminde de benzer bir çalışmada 7 bina boşaltılarak yıkılmıştı. Yaz döneminde boşaltılan 7 bina ile bu kapsamda boşaltılan bina sayısı 24 olmuştur.17 okuldan 10 okulda normal, 7 okulda taşımalı eğitim yapılacak.” Pazartesi günü başlayacak ikinci yarıyılda eğitim öğretimin aksamaması için gerekli planlamalar yapılmıştır. 15 günlük dinlemenin ardından 3 Şubat Pazartesi günü itibariyle 2019/2020 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.”

Yapılan planlama kapsamında yıkım kararı verilen okulların taşınacakları okullar ile normal ve ikili eğitim yapacak okullar şu şekilde planlanmıştır