BİLGİLER ALDI

Gelecek Partisi İl Başkanı Ender Serbes ve partililer ilimizdeki sivil toplum ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Baro Başkanı Abdurrahim Burak’la bir araya gelen İl Başkanı Ender Serbes, baronun çalışmaları hakkında bilgiler alarak başkan Burak’a başarılarının devamını diledi.

HUKUK DEVLETİ VURGUSU

İçinde bulunduğumuz süreçte hukuk devletine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Başkan Serbes, Cumhurbaşkanlığı sisteminin, söylenenin aksine ülkeye huzur getirmediğini söyledi. Gelecek Partisi’nin kuvvetler ayrılığı ilkesini benimsediğine dikkat çeken Serbes, iktidara geldiklerinde parlamenter sistemi yeniden inşaa edeceklerini belirtti.

ÖZGÜRCE SÖYLEYEMİYORLAR

İl Başkanı Ender Serbes şöyle devam etti: “Gerek demokrasi gerekse insan hakları bağlamında ülkemizde son yıllarda sıkıntılar yaşanıyor. Ülkemizdeki insanlar düşüncelerini hür biçimde ifade etmekten çekinir duruma geldi. Mevcut hükümeti eleştiri getirildiğinde ya cezai yaptırıma maruz kalınıyor yada terör örgütü üyesi damgası yeniyor. Yeri geliyor sosyal medyaya yasak getiriliyor. Demokrasinin önünü açmak bir yana, hükümet eliyle daha fazla sorunlar beraberinde getiriliyor.”

PARLAMENTER SİSTEM GELECEK

Gelecek Partisi ülke güvenliğini tehlikeye sokmadığı müddetçe hür düşüncelerin ve tüm fikirlerin açıkça ifade edilmesini sağlayacağını kaydeden Serbes sözlerini şöyle tamamladı “Hür fikirler, demokrasiyi geliştirir. Demokrasinin geliştiği yerlerde ise ekonomiden, eğitime, hukuktan sosyal hayata kadar pek çok alanda insanların refahı artar. Bu unsurları geliştirmek için yola çıktık, bunun için milletimiz çaresiz değil”