Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Başkanı Ali Ahmet Çelik, AGD bünyesinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi açmak üzere bir protokol imzaladı.

Hedef 100 Öğrenci

Konu hakkında açıklama yapan MÜSİAD Sakarya Başkanı İsmail Filizfidanoğlu;

“MÜSİAD olarak başarılı ve ahlaklı nesiller yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Her zaman söylediğim gibi, şu an hemen her sektörde kalifiye çalışan eksikliğimiz var. Düz liseden mezun olduktan sonra 4 yıllık üniversite hayatında teorik olarak meslek öğrenen öğrenci kardeşlerimiz firmalarımızda işe başladığında zorluk çekmektedir. Çünkü okulda aldıkları eğitim ile iş dünyasındaki beklenti birbiriyle örtüşmüyor. Bizler bu eğitimler sırasında üyemiz Kurumsal Yazılım ve Danışmanlık Firma ortaklarından Ömer Fatih Bölükbaş’ın mentorluğu sayesinde teori ve pratiği bir araya getirmek istiyoruz.

Bizler özellikle analitik zekâ isteyen yazılım ve kodlama alanında erken yaşlarda verilecek eğitimlerin çok önemli olduğu düşüncesindeyiz. Bu sebeple AGD’nin projesine destek vererek kullanılacak ekipmanları ve bilgisayarları hibe ettik. Bugün yapmış olduğumuz yatırımın karşılığını, yarın yazılım ve kodlama alanında çalışan ararken göreceğiz. Hedefimiz, protokolümüzün süreceği 3 yıl içinde 100 öğrenci yetiştirmek ve bu yetişen öğrencilerden başarılı ve istekli olanların ilgili üyelerimizde eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır. İstiyoruz ki geleceğimizi emanet edeceğimiz kardeşlerimiz bizlerden çok daha iyi, çok daha önemli seviyelere gelsin.” Cümlelerine yer verdi.

Kısa Zamanda Çok Yol Kat Edeceğiz

AGD Sakarya Başkanı Ali Ahmet Çelik;

“Ahlak ve Maneviyat mottosoyla çıktığımız bu yolda Peygamber Efendimizin “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol. Fakat sakın beşincisi olma; (bunların dışında kalırsan) helâk olursun.” Hadisinde yer verdiği gibi gençlerimize günümüz dünyasında geçer olan eğitimler vermek istiyoruz. Bu süre zarfında bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen MÜSİAD ile birlikte hiçbir eksiğimiz olmadan, kaliteli ve önemli bir eğitim sağlayacağız.

Bu eğitimden mezun olan gençlerimizle birlikte önümüzdeki yıllarda Teknofestlere katılarak bilgimizi ve becerimizi test edeceğiz. İnşallah güzel başarılar elde edeceğimiz konusunda inancım var. İsmail Başkanımın söylediği gibi teorik ve pratik eğitimi bir arada alacak olan öğrencilerimizin bu hybrid modelle çok kısa zamanda çok yol kat edeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

AGD Sakarya bünyesinde ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek olan Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi kapsamında ilk etapta mülakatla alınacak 14 öğrenci yer alacak. 3 yıl içinde toplam 100 öğrenciye Robotik Kodlama ve Yazılım Eğitimi verilmesi hedefleniyor. Protokol imzaları akabinde fotoğraf çekimi ardından sona erdi.